VOORSTELLING

Van zondag 17 tot zaterdag 23 oktober nodigen we graag uit voor een grandioze rallyweek door het prachtige Andalusië.

Andalusië, waar de zon constant schijnt, is een land van witte dorpen en olijfboomvelden, van een tragische geschiedenis van Moren, joden en Reconquista, van sherry en stieren(gevechten), van flamenco en van briljante steden zoals Sevilla, Cordoba en Granada…

Uitgestrekte delen van de kust zijn ongerept gebleven, terwijl we in het binnenland godvergeten dorpen vinden. Twintig procent van het grondgebied is natuurpark waar we niet zelden een lynx of steenbokken tegenkomen. Andalusië, dat is ook het Alhambra in Granada, de kathedraal en de Alcazar van Sevilla, het hooggelegen Ronda en zijn duizelingwekkende kliffen, de moskee van Cordoba en de Xeres…

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke rit en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:

 • Een beperkt aantal deelnemers (min 15 en max 25 oldtimers) zodat we in charme- en luxe hotels in het hart van de historische steden kunnen logeren.
 • Een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl). – lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds.
 • Etappes van ongeveer 200 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om van de panorama’s langs de route en van de infrastructuur en het comfort van de hotels te genieten.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen.
Etienne, Frank, Guillaume en Jean-François

PROGRAMMA

17 - 23 oktober 2021

Malaga - Finca de la Concepcion – Antequera – Ardales - Ronda

Zondag 17 oktober 2021

We spreken om 13u af aan de botanische tuinen van de Finca de Concepcion in Malaga. Deze prachtige tuin, aan de rand van het natuurpark, dateert uit het midden van de 19e eeuw. Je waant je in een tropisch bos, bezaaid met vijvers en watervallen. Een ware betovering. Na onze lunch ter plekke, nemen we de weg naar Ronda waar we zullen overnachten. De route om Ronda te bereiken is spectaculair, net als de prachtige vallei van Guagalhorce. Eerste verrassing, Ardales, het eerste van vele witte dorpen op onze route. Even verderop ontdekken we de Guaitanejo-dam en rijden we door een immens dennenbos. Volgende etappe, Ronda. De stad heeft een uitzonderlijke locatie: het domineert de duizelingwekkende, meer dan 100 meter diepe kloof over de Tajo. We wandelen door de geplaveide straten en ontdekken een architecturaal erfgoed van een fantastische doch vervlogen rijkdom. We verblijven in hotel Catalonia Ronda****.

Ronda - Grazelama – Nationaal park van Donãna - Sevilla

Maandag 18 oktober 2021

‘s Ochtends rijden we de route van de witte dorpen. Het is één van de mooiste routes van Spanje, met fantastische berglandschappen, wilde sites en groene valleien. Ook zien we pittoreske Moorse witte dorpjes, kronkelende straatjes, ruïnes van een kasteel of het imposante silhouet van een kerk. Eerste etappe, Grazelama. Het is ongetwijfeld het meest interessante dorp op onze route. We rijden dan verder naar Ubrique, een ander beroemd wit dorp. Daarna trekken we door het nationale park van Doñana langs de Guadalquivir. En deze dag eindigt in ons hotel in het hartje van Sevilla. We logeren in hotel Bécquer****

Sevilla - Sierra Morena – Constantina – Hornachuelos - Cordoba

Dinsdag 19 oktober 2021

We rijden vandaag naar het nationale park van de noordelijke sierra van Sevilla. Dit prachtige natuurpark beslaat omzeggens heel de Sevilliaanse regio dat bekend staat als de Sierra Morena. Dankzij de drie rivieren die het park doorkruisen, de Viar, de Huéznar en de Retortillo, is de vegetatie weelderig. Iets verder volgen we de Guadalquivir. Onderweg steken we de weg over naar Constantina, een merkwaardige stad die zijn naam te danken heeft aan de Romeinse keizer Constantijn. Het maakt deel uit van een prachtige omgeving, in het hart van prachtige bossen en riviertjes met kristalhelder water. We passeren vervolgens de hermitage van Robedo. We zijn nu in de provincie Cordoba. We rijden langs het witte dorp Hornachuelos en gaan naar het Castillo de Almodovar del Rio waar we halt zullen houden. Het kasteel, gebouwd in de 14e eeuw in gotische stijl, is één van de belangrijkste in Andalusië vanwege zijn staat van bewaring en zijn schoonheid. Vanaf het kasteel geniet men van een prachtig uitzicht op de rivier en het landschap van Cordoba. U zal u ook eventjes in Game of Thrones wanen… Na een bezoek aan het kasteel hebben we eindelijk Cordoba in zicht. We brengen de avond en de nacht door in het hart van de stad. We logeren twee nachten in hotel Palacio del Bailio****

Cordoba - Obejo – Villanueva de Cordoba - Cardenã – Montoro - Cordoba

Woensdag 20 oktober 2021

We rijden vandaag naar het noordoosten. Eerste etappe, Obejo en de kleine parochiekerk van San Antonio Abad uit de 13de eeuw. De weg daalt vervolgens af tussen de olijfgaarden, en zodra we de rivier over zijn, zien we een prachtig panorama. De weg gaat vervolgens door schitterende landschappen naar het natuurpark Sierra de Carenã en Montoro. We zijn in het land van de wolf, de otter, de lynx, het everzwijn… Voorbij het prachtige stadje Montoro volgt onze route de brede Guadalquivir die we bij de dam van El Salto oversteken. We klimmen naar Adamuz, een dorp in een bos van olijfbomen. Het is dan al tijd om terug naar Cordoba te rijden, naar ons hotel Palacio del Bailio in het hart van de historische wijk.

Cordoba – Espejo – Baena – Alcala le Real - Priego de Cordoba – Cabra – Iznajar - Granada

Donderdag 21 oktober 2021

Op weg naar Granada! We nemen de route van de wijngaarden en de olijfbomen. Onderweg rijden we door het mooie dorp Espejo en zijn indrukwekkend kasteel. We zijn in de Sierra Subbética, een natuurpark met spectaculaire landschappen. We rijden langs Baena en Luque waarvan het fort de toegang van de Sierra bewaakt. Nadat we Cabra en zijn prachtige straten met statige villa’s met smeedijzeren balkons voorbijgereden zijn, leidt een bochtige en steile weg ons naar de Ermita de la Virgen de la Sierra. Het sanctuarium ligt in een prachtige omgeving op de top van de Sierra de Cabra en biedt schitterende panorama’s over de vlakte van Cordoba. Na de lunch rijden we naar Iznajar en de gelijknamige dam. We moeten dan zeker nog naar Montefrio, één van de mooiste dorpen in de regio, laatste etappe op onze route naar Granada. We overnachten er in een 19de eeuws paleis op wandelafstand van de kathedraal van Granada, in het hart van het historische centrum van de stad: het Palacio de los Patos *****.

Granada– Guadix – Las Apujarras – Niguelãs - Granada

Vrijdag 22 oktober 2021

Vandaag gaan we de Sierra Nevada ontdekken. Het is verrassend om het hele jaar door zo’n besneeuwd bergachtig terrein te ontdekken op zo’n zuidelijke breedtegraad. Het is, na de Alpen, het hoogste gebergte van Europa. Eerste etappe, het mysterieuze Guadix. Het dorp bestaat namelijk uit een groot aantal grotwoningen waar nog steeds zo’n 2000 tot 3000 mensen wonen. Dat maakt het dorp het grootste nog bewoonde grottengebied in Europa. De route wordt daarna steeds smaller en steiler met een prachtig uitzicht tot aan de Ragua-pass op 2000m hoogte. We komen dan aan in Alpujarras, een regio met een betoverende charme, bezaaid met kleine witte dorpjes. Sommige dorpen zijn een bezoek waard, zoals Capileira, het hoogste van de dorpen van de Alpujarras. Het dorp is een doolhof van steegjes waar we heerlijk zullen wandelen. We rijden daarna verder naar Niguelas, waar een wandeling door de charmante barrio een must is. We moeten dan nog de Puerto del Suspiro del Moro over, op 865 m boven zeeniveau en één van de toegangspoorten tot Granada. We verblijven een tweede nacht, hartje Granada, in het Palacio de los Patos*****. En vanavond is het gala-avond in de stad…

Granada

Zaterdag 23 oktober 2021

Het ontbijt is onze laatste maaltijd samen, het is dan tijd om verder te trekken. Wie het wenst heeft dan nog eventjes tijd om door de straten van Granada te slenteren en de schatten ervan te ontdekken. En daarna is het tijd voor de  transfert per bus naar de luchthaven van Malaga.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

Bekijk hier de volledige route

 

en klik hier  voor een korte videomontage van de eerste editie van deze reis, in september 2019.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Guy & IlseVW Kever cabrio
Ivo & WinnyPorsche 911 Targa
René & MarleenBentley 1931
Christian & ValerieAlfa Romeo Giulia 1750 GTV
Luc & HildeMercedes 280SL
Martien & BepPorsche 911 Targa
Curd & MarikaPorsche 911 Targa
Patrick & VeerlePorsche 911 Targa
Bart & KellyFord Mustang cabrio V8
André & RitaAustin Healey 3000
Guido & AlbertinePorsche 911
Dirk & TreesMercedes 280 SE
Jan & LiesPorsche 911 Targa
Guy & SandraToyota BJ40
Luc & AnnAlfa Romeo Bertone GTA
Roland & MyriamMercedes 300TD
Luc & MaritaMG B
Emmanuel & KristofPorsche 912
Johan & ConnyMercedes 190 SL
Willy & AnneMercedes 280 SE
Jan & RafaelMercedes 190 SL
Peter & BeiMercedes 220 BC
Koen & DominiqueJaguar XK150S
Pierre & KarinPorsche 911 cabrio
Edgar & MachteldMercedes 450SL
Georges & IngridMercedes 230SL

INSCHRIJVING

Deze reis gaat door bij inschrijving van minimum 15 (en maximum 25) deelnemende oldtimers.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1990. De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te accepteren of te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 3.795€.

INBEGREPEN ZIJN

 • de 6 overnachtingen in luxehotels**** en *****,
 • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf zondagmiddag tot en met zaterdagochtend,
 • de entreegelden voor het bezoek aan musea en/of kastelen, enz.,
 • het roadbook (bolleke-pijl),
 • de rallyplaat,
 • de souvenirs,
 • de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriëringsverzekering van het type Europe Assistance is meer dan aangeraden),
 • de verrassingen,
 • de transferts per bus van en naar de luchthaven van Malaga.

NIET INBEGREPEN ZIJN O.M.:

 • de verzekeringen (annulatie- en repatriëringsverzekeringen zijn sterk aangeraden, gelieve uw verzekeringsmakelaar te contacteren. De transportverzekering bij een eventueel transport van uw wagen is optioneel doch ook sterk aangeraden),
 • de vluchten heen en terug,
 • het transport van de oldtimer heen en terug,
 • de betalende parkings en eventuele tol,
 • de persoonlijke uitgaven en extra’s in de restaurants en in de hotels, materialen en producten geleverd door de technische assistentie.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 25 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 1.795 €, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.

De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 17 september 2021 gestort te worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.
In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

 

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 17 juli 2021: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 17 september 2021: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 17 september 2021: geen enkele terugbetaling.

 

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

TRANSPORT VAN DE AUTO'S

Indien gewenst zullen we een transportfirma inschakelen om het transport van de wagens te verzekeren. Prijs nog te bepalen.

VLUCHTEN

Indien u er per vliegtuig ter plaatse wenst te geraken, raden we u de volgende vluchten aan (onder voorbehoud van wijzigingen):

Heen naar Malaga (AGP) op zondag 17 oktober met vlucht SN 3735 van Brussels Airlines vanuit Brussel om 7u00. Er is een transfer per bus naar de garage waar de oldtimers op ons wachten voorzien.

Terug van Malaga op zaterdag 23 oktober met vlucht SN 3736 van Brussels Airlines om 13u25 met landing in Brussel om 16u15. Een bus zal ons van ons hotel in Granada naar de luchthaven van Malaga brengen.

 

INSCHRIJVINGSFORMULIER

De betoverende landschappen en steden van Andalusië

BESTUURDER

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

COPILOOT

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

UW WAGEN

HOTEL

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:

TRANSPORT

Wenst u dat we voor het transport van uw wagen zorgen?

EVENTUELE VRAGEN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.