VOORSTELLING

Rij op een mooie lentedag met uw oldtimer door het golvende heuvelland van Kent, Sussex en Surrey. Stop even voor dat prachtige uitzicht over de klifkust. Bezoek schitterende kastelen en landhuizen. Wandel rond in een ongelooflijke landschapstuin…

U rijdt door de mooiste middeleeuwse dorpen. Vaak ziet u de kerktorens al van ver. Geniet ook in de tuin van een pub van een lekkere lunch met een goed glas bier. De wijn uit deze streek is ook prima: we bezoeken trouwens een wijngaard, om het zelf te proeven. En om vier uur is het tijd voor thee met scones. Zo kan een zalige dag in het zuidoosten van Engeland er uitzien…

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke rit en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:

 • Een beperkt aantal deelnemers (max 20) zodat we in een charmehotel**** met spa midden in het groen kunnen logeren.
 • Een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
 • Lichte lunches ā€™s middags, een verzorgde en fijne keuken ā€™s avonds en degustaties onderweg.
 • Etappes van ongeveer 200 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om de streek te bezoeken en om van de infrastructuur van het hotel te genieten0

We verheugen ons erop deze week met u door te brengen.
Etienne, Frank, Guillaume en Jean-FranƧois

PROGRAMMA

16-20 mei 2022

Calais - Haslemere

Maandag 16 mei 2022

 • 10u30: Afspraak aan de terminal van de Kanaaltunnel te Folkestone voor de groepsstart.
 • 12u: Aankomst in Kent, in het zuidoosten van Engeland. We trekken richting West Peckham voor de lunch.
 • 18u: Na het bezoek aan het Kasteel van Hever, aankomst in ons hotel te Haslemere. Het Lyte Hill Hotel & Spa (****) ontvangt ons voor de duur van de rally.
Haslemere - Painshill - Haslemere

Dinsdag 17 mei 2022

We verlaten onze basis in West Sussex en rijden richting Surrey, summum van de Engelse pracht met zijn schitterende natuur en dito tuinen, zoals Painshill Park. We vervolgen onze route om van de regionale gastronomie te proeven en houden halt te Denbies, de grootste wijngaard in Zuid-Engeland (meer dan 100 hectaren), om er de Surrey Gold te degusteren. Daarna rijden we naar Dorking, een historische marktplaats met artificiƫle kelders en een antiquairsbuurt met smalle met kasseien geplaveide straatjes. Surrey is het meest bosrijke county van Engeland en een echte aanrader!

Haslemere ā€“ Abdij van Mottisfont - New Forest

Woensdag 18 mei 2022

Vandaag vertrekken we richting het national parc van New Forest. New Forest is een duizend jaar oude fantastische en miskende site waar dieren zoals poneys, fazanten en edelherten vrij rondlopen naast kudden schapen. Hoewel forest meestal wordt vertaald met bos is het begrip in het Engels veel breder. Het betreft in dit geval namelijk een bosweide: een grotendeels vrij open terrein met hier en daar wat bomen. Het werd als koninklijke jacht opgericht in 1079 door Willem de Veroveraar. Het doorkruisen van dit national parc van bijna 400 kmĀ² wordt een onvergetelijke ervaring!
Maar vooraleer we het park binnenrijden, houden we halt in de abdij van Mottisfont voor een bezoek en een lunch in een heel bijzonder kader!

Haslemere - Arundel Castle - Pagham

Donderdag 19 mei 2022

Vandaag rijden we naar het Kasteel van Arundel en de kuststreekā€¦ Het grote kasteel dateert oorspronkelijk uit de 12e eeuw en is Ć©Ć©n van de indrukwekkendste en meest complete kastelen van Engeland. Het is nog altijd eigendom van de hertogen van Norfolk. We rijden ook naar de kust en stoppen in Pagham Harbor in Sidlesham voor een heerlijke wandeling in het natuurreservaat en zetten daarna de voetjes onder de tafel in The Crab and Lobster Inn. De naam alleen al… En voor de liefhebbers rijden we langs het circuit van Goodwood waar altijd wel iets te beleven valt!

Haslemere - Pashley Manor- Folkestone

Vrijdag 20 mei 2022

Laatste dag van onze rondreis, we rijden door East Sussex en Kent naar de Kanaaltunnel. Onderweg stoppen we bij Pashley Manor en zijn heerlijke terras in de schaduw. EĆ©n van de allermooiste tuinen van de streek. De ā€˜Manorā€™, een plaatje van een landhuis met rode dakpannen en hoge schoorstenen is jammer genoeg niet toegankelijk, maar de grote, schitterende tuinen met zijn vele bloemperken en beelden zijn dat wel. Geniet van deze bijzonder mooie tuinen, zuidoost Engeland op zijn best!

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

Bekijk hier de volledige route

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Frederik & MichelPorsche 912
Frank & ChrisFord Mustang cabrio
Armand & MoniqueFord Mustang cabrio
Dirk & ElisabethMercedes 500 SL
Matthieu & VeraPorsche 968
Frans & MartienFord Mustang cabrio
Rudi & FriedlMercedes 560SL
Dirk & KarinBMW 2002 Turbo
Willy & JeanineMG TD
Bernard & PatriciaPorsche 911
Pol & IsabelleAustin Healey MKIII
RenƩ & MarleenBentley Alpine
Jozef & PascaleBentley
Bart & KellyFord Mustang cabrio
Johan & IsabelleRolls Royce Silver Cloud III
Wesley & SaskiaLancia Fulvia

INSCHRIJVING

Deze reis is momenteel volzet.

Inschrijven kan nog maar u komt op een reservelijst in afwachting dat een team zou afzeggen.

Onze voorkeur gaat naar cabrioā€™s, roadsters en coupĆ©s met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1992. De organisatie behoudt het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 2.950ā‚¬ voor de leden van de Driverā€™s Club. (Niet-leden betalen 150 ā‚¬ lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

 • 4 overnachtingen in een luxe charmehotel (****) met spafaciliteiten,
 • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag,
 • de entreegelden voor het bezoek aan musea, tuinen en/of kastelen, enz.,
 • de roadbook (in bolleke-pijl),
 • de rallyplaat,
 • de souvenirs,
 • de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriĆ«ringsverzekering van het type Europe Assistance is aangeraden, zodat uw wagen bij panne gerepatrieerd kan worden).

NIET INBEGREPEN ZIJN O.M.:

 • de verzekeringen (annulatie- en repatriĆ«ringsverzekeringen zijn sterk aangeraden, gelieve uw verzekeringsmakelaar te contacteren,
 • de heen en -terugreis via de Eurotunnel naar Folkestone,
 • de betalende parkings en tol,
 • de persoonlijke uitgaven en extraā€™s in de restaurants en in de hotels,
 • materialen en producten geleverd door de technische assistentie.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 20 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 1.450 ā‚¬, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Driversā€™ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 1 april 2022 gestort worden.

ANNULATIE- EN REPATRIƋRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriƫringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.
In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

 

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vĆ³Ć³r 17 februari 2022: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vĆ³Ć³r 17 april 2022: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 17 april 2022: geen enkele terugbetaling.

 

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

INSCHRIJVINGSFORMULIER
(op de reservelijst)

De sublieme tuinen van zuidoost Engeland

BESTUURDER

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

COPILOOT

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

UW WAGEN

HOTEL

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:

EVENTUELE VRAGEN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.