VOORSTELLING

Graag nemen we u ook op deze 2de reis mee op avontuur – van Carcassonne naar Carcassonne – door de Oostelijke Franse en Spaanse Pyreneeën, om de kastelen van de Katharen en de Catalaanse cultuur en gastronomie te ontdekken. Prachtige bergroutes met zicht op de Middellandse Zee want we komen ook in Port-Vendres voor een wijn- en zeevruchten­degustatie die we ons nog lang zullen herinneren…

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke rit en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:

 • Een beperkt aantal deelnemers zodat we in charme- en luxe hotels kunnen logeren.
 • Een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
 • Lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds.
 • Etappes van ongeveer 200 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om van de panorama’s langs de route en van de infrastructuur en het comfort van de hotels te genieten.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen.
Etienne, Frank en Jean-François

PROGRAMMA

15 - 21 september 2022

Carcassonne > Puivert > Couiza

Donderdag 15 september 2022

Op donderdag 15 september komen we aan op de luchthaven van Carcassonne waar onze mooie auto’s op ons wachten. We beginnen ’s namiddags onmiddellijk aan onze ontdekkingsreis en trekken richting Pyreneeën. We bezoeken alvast Puivert, onze eerste kasteel van de Katharen, of wat ervan overblijft. Het zicht rondom alleen al is de verplaatsing meer dan waard.

Gelukkig is het kasteel waar we ’s avonds logeren in betere staat. We overnachten in immers een prachtig château in de buurt van Limoux, het Château des Ducs de Joyeuse****.

Couiza > Gincla > La Seu d'Urgell

Vrijdag 16 september 2022

Op deze eerste dag in de Pyreneeën treden we in de voetsporen van de duizenden pelgrims die cols na cols beklommen om de Katharenkastelen te bereiken. Peyrepertuse, Queribus, Puilaurens,… zijn vandaag godverlaten burchten in het hart van de Pyreneeën. Het landschap is bij elk van hen adembenemend!

Na een lekkere lunch in een oude herberg aan het eind van een prachtige vallei, rijden we naar Spanje. Er staan ons enkele mooie cols te wachten. We passeren Querigut, Mont-Louis, Font-Romeu,… om uiteindelijk La Seu D’urgell te bereiken waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen. Ons hotel****, een oud klooster in het historisch centrum van de stad, maakt deel uit van de beroemde Paradores-keten.

La Seu d’Urgell > Solsona > S. Llorenc de Morunys > La Seu d’Urgell

Zaterdag 17 september 2022

We hebben een uitzonderlijke bestemming vandaag, een fantastisch baantje die door de Engelse journalist Steven Sutcliffe van het tijdschrift Autocar is uitgeroepen tot “Best Driving Road”. Om het te bereiken, gaan we naar het Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park. De C462, die naar een stuwdam leidt, is er ooit gelegd met het oog op de bouw van een elektriciteitscentrale. De krachtcentrale heeft echter nooit het daglicht gezien, dus deze weg leidt letterlijk nergens heen.

Steve Sutcliffe zegt: “Het heeft alles wat een weg kan bieden, met drie verschillende secties. Een snel, vloeiend deel, een ander deel dat voornamelijk uit tunnels bestaat, en dan een derde, smaller en veel bochtiger deel. Pure fun voor onze oldtimers! Bekijk alvast deze video. Op het einde van de dag keren we terug naar onze Parador in La Seu d’Urgell.

La Seu d’Urgell > Sant Joan de les Abadesses > Beget > Peralada

Zondag 18 september 2022

We verlaten ons hotel en nemen de weg naar Soulane en de vallei van de Têt. Eerste halte, het klooster van St Joan de Abadesses, een korte wandeling en een bezoek dringen zich op. Volgende halte, Beget, een charmant beschermd dorp in Catalonië waar we zullen lunchen. Na de lunch, met aandacht voor de lokale producten, beginnen we aan onze tocht richting Middellandse Zee…

We logeren de komende twee nachten in een subliem vijfsterrenhotel met sterrenrestaurant, ook bekend voor zijn wijnen: het Castell de Peralada Wine Spa & Golf Resort*****.

Peralada > Port-Vendres > Peralada

Maandag 19 september 2022

De Middellandse Zee is kortbij. En wordt onze bestemming vandaag. We steken de grens naar Frankrijk over, rijden door kleine badsteden met ronkende namen zoals Collioure, Banyuls,… En lunchen in Port-Vendres,  waar een zeevruchtenfestijn op ons wacht.

Om te bekomen rijden we daarna naar la plage de la dynamiterie (!), een kortbij gelegen strand voor een frisse duik ! De dag zit er dan natuurlijk nog niet op, want we moeten nog terug naar Spanje, ons hotel in Peralada verwacht ons immers voor een zalige avond…

Perelada > Boule d'Amont > Couiza

Dinsdag 20 september 2022

Onze laatste etappe wordt misschien wel de mooiste met niet alleen prachtige bochtenrijke baantjes over hoge cols en diepe gorges maar ook met uitzonderlijke getuigen van een lang vervlogen verleden: de Prieuré de Serrabonne en de Ermitage des Gorges de Galamus!

Kluizenaars zouden zich reeds in de 7e eeuw in de natuurlijke grotten van Galamus hebben gevestigd. Geleidelijk aan bouwden ze gebouwen, waaronder de klok van de campanile. Een heel bijzondere plek waar de tijd stil is blijven staan. Dit is onze laatste halte op deze boeiende reis, vooraleer we naar startplaats Couiza terugrijden, want we logeren opnieuw in het Château des Ducs de Joyeuse****.

Couiza

Woensdag 21 september 2022

Transfer naar de luchthaven van Carcasonne.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Luc & HildeMercedes 280 SL
Peter & BeiMercedes 220 BC
Edgard & MachteldMercedes 190 SL
Dany & BrigitteChevrolet Corvette ZR1
Erwin & NadiaPorsche 911
Patrick & Delphine
Marco & GuySaab cabrio
Jan & BasTVR 2500
Frederick & AméliePorsche 911
Laurent & LiesbetPorsche 911
Johan & RobbePorsche 911 Targa
Yves & VeroniquePorsche 911
Bart & KellyFord Mustang
Ben & KrisPorsche 928S
Freddy & CarlinePorsche 911

INSCHRIJVING

Deze reis is beperkt tot een kleine groep van max. 14 deelnemende teams.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1992. De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te accepteren of te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 3.845€ voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 150 € lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

 • de 6 overnachtingen in tweepersoonskamers in hotels**** en ***** (single kamer(s) op aanvraag),
 • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf zondagavond tot en met zaterdagochtend,
 • het roadbook (in bolleke-pijl),
 • de rallyplaat,
 • de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriëringsverzekering van het type Europe Assistance is aangeraden, zodat uw wagen bij panne gerepatrieerd kan worden),
 • transfer naar de luchthaven.

NIET INBEGREPEN ZIJN O.M.:

 • de verzekeringen (annulatie- en repatriëringsverzekeringen zijn sterk aangeraden, gelieve uw verzekeringsmakelaar te contacteren. De transportverzekering bij een eventueel transport van uw wagen is optioneel doch ook sterk aangeraden),
 • de vluchten heen en terug,
 • het transport van de oldtimer heen en terug,
 • de betalende parkings en tol,
 • de persoonlijke uitgaven en extra’s in de restaurants en in de hotels,
 • materialen en producten geleverd door de technische assistentie.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

Gelieve bij inschrijving een voorafbetaling van 1.445 € op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw te storten, met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 1 augustus 2022 gestort worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.
In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 1 juni 2022: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 1 augustus 2022: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 1 augustus 2022: geen enkele terugbetaling.

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

TRANSPORT VAN DE AUTO'S

Indien gewenst zullen we een transportfirma inschakelen om het transport van de wagens te verzekeren. Prijs nog te bepalen.

VLUCHTEN

Indien u er per vliegtuig ter plaatse wenst te geraken, raden we u de volgende vluchten aan:

Heen naar Carcassonne op donderdag 15 september: Ryanair vlucht FR8023 vanuit Brussel-Charleroi om 10u15.

Terug van Carcassonne op woensdag 21 september: Ryanair vlucht FR8024 om 12u30.

Indien u met uw wagen naar Carcassonne reist:

Graag verwachten we u op donderdag 15 september tegen 12u30 aan de luchthaven van Carcassonne, ter hoogte van onderstaand adres, voor de start van onze rally:

Office notarial

7 rue Pierre Latécoère
11000 Carcassonne

INSCHRIJVINGSFORMULIER

De kastelen van de Katharen: rondrit in de Pyreneeën en langs de Middellandse Zee (extra datum)

BESTUURDER

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

COPILOOT

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

UW WAGEN

HOTEL

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:

TRANSPORT

Wenst u dat we voor het transport van uw wagen zorgen?

EVENTUELE VRAGEN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.