VOORSTELLING

Tijdens deze oldtimerreis ontdek je het aardse paradijsje Toscane met alle zintuigen! We rijden langs historische steden vol kunstschatten, prachtige zonnige panorama’s en gaan van culinaire verrassing naar culinaire verrassing. Voel je vrij tussen de groene wijngaarden, olijfbomen en cipressen, op de stoffige strade bianche en geniet van de adembenemende uitzichten van Toscane!

Je smaakpapillen worden verwend met degustaties, heerlijke chianti-wijn, echte Italiaanse gelato en kruidige panforte. Hoor je al de zee als je wakker wordt op het eiland Elba ? Arrivederci, Italia!

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke rit en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:

 • Een beperkt aantal deelnemers (min 10 en max 25 oldtimers) zodat we in charme- en luxe hotels kunnen logeren.
 • Een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
 • Lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds.
 • Etappes van ongeveer 200 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om van de panorama’s langs de route en van de infrastructuur en het comfort van de hotels te genieten.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen.
Etienne, Frank, Guillaume en Jean-François

PROGRAMMA

19 - 25 september 2021

Firenze > Buggiano Castello

Zondag 19 september 2021

Landing en verwelkoming in Firenze. Transfert van de luchthaven van Firenze naar Lucca, voor een welkomstdrink, de lunch en een geleid bezoek aan de eeuwenoude ommuurde stad. We overnachten in de buurt van Lucca, in hotel Hambros Il Parco****.

Buggiano Castello > Artimino

Maandag 20 september 2021

Op de eerste dag van onze trip, trekken we de ‘bergen’ in, met een incursie in Emilia Romagna. We rijden door de wilde en adembenemende landschappen van de Serchio-vallei. De route loopt daarna verder tussen de grillige toppen van de Apuaanse Alpen en de groene heuvels van de Apennijnen. Grandioos!

Het programma zit vanaf het begin boordevol ontdekkingen: Lucca en zijn stadsmuren uit de IIde eeuw, wallen, de Duivelsbrug over de Serchio, het mooie Pistoia, rivaal van Lucca en Firenze… We logeren in de buurt van Pistoia, in hotel Tenuta di Artimino****, een vroegere eigendom van de Medici-familie en uit het begin van de XVIIde eeuw.

Artimino > Vagliagli

Dinsdag 21 september 2021

Deze tweede dag neemt ons mee door één van de beroemdste en mooiste wijngaarden van Italië, de Chianti. Na een dagje in de bergen, volgen we vandaag een wijnroute…, inclusief degustaties! We volgen één van de vele wegen die de Chianti doorkruisen en laten ons verrassen door de betoverende landschappen, de prachtige bossen vol kastanjebomen, dennen en sparren, de abdijen en kastelen, de vele heuvels en rijen cipressen… En wanneer we eindelijk aan een dorp aankomen, is het tijd om te genieten van bruschetta en een goed glas “Chianti Classico”… We overnachten op een heuvel met zicht op Siena, in hotel Relais Borgo Scopeto****

Vagliagli > Isola d'Elba

Woensdag 22 september 2021

Vandaag rijden we van de heuvels van de Chianti naar het zuiden van Toscane. Het wordt een prachtige etappe want we rijden via de Maremma naar de Middellandse Zee, naar het eiland Elba. We rijden door wilde maagdelijke landschappen, waar de beer heer en koning is. Met een beetje geluk zien we een hert, een ree, een stekelvarken of zelfs een das… De Maremma is een ongelofelijke oase van rust.

Vanop Elba genieten we ten volle van de pracht van de Middellandse Zee en van de natuurpark op het Toscaanse archipelago, want we logeren ter plekke, aan het strand, in hotel Villa Ottone*****.

Isola d'Elba > Isola d'Elba

Donderdag 23 september 2021

Volgens een mooie legende liet Venus, toen ze uit het water kwam, zeven edelstenen van haar diadeem in de zee vallen, waardoor de zeven eilanden van de Toscaanse archipel werden geboren. Het eiland Elba is het grootste en bekendste. Er is zon, helder water en warme stranden tegen een decor van kleine stadjes op een bergrug. De zee zal op de afspraak zijn, maar we beklimmen ook de Monte Capanne (1019 m) die de hele regio van kreken en kleine stranden domineert. Voeg er palmbomen, ceders en eucalyptusbomen aan toe en we voelen ons in een aards paradijs. We verblijven een tweede nacht in hotel Villa Ottone*****.

Isola d'Elba > San Gimignano

Vrijdag 24 september 2021

Om te recupereren van ons verblijf aan zee, keren we terug naar het vasteland, terug naar de Toscaanse heuvels via de zogenaamde IJzerroute. Dit is de belangrijkste mijnstreek van Midden-Italië, gelegen tussen badplaatsen en kunststeden uit de Middelleeuwen en de Renaissance. Vooraleer we onze laatste halte in Volterra bereiken, brengt onze route ons naar San Gimignano, een buitengewoon stadje met indrukwekkende stenen torens: we wanen ons eventjes in de teletijdmachine van professor Barabas! We overnachten echter in het nog mooiere Volterra, in hotel Le Fonti****, met een prachtig uitzicht vanaf zijn panoramische terrassen. Onze trip eindigt feestelijk met een diner in het hartje van deze van oorsprong Etruskische stad.

Volterra

Zaterdag 25 september 2021

Transfer naar de luchthaven van Firenze.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

Bekijk hier de volledige route

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Laurent & LiesbetPorsche 911 Targa
Frederick & AmélieBMW Z3 M
Jan & BasTVR 2500M
Leon & Marie-LouisePorsche 911 SC
Mark & NancyTriumph TR4
Johan & IlsePorsche 911 Targa
Bert & BarbaraPorsche 911 Targa
Jos & RitaCitroën DS ID20
Guy & IlseJaguar MK II
Philippe & FabienneMG A
Christian & ValerieAlfa Romeo Giulia 1750 GTV
Paul & MartineDaimler Dart SP250
Dominique & IngridPorsche 911
Paul & MariannePorsche 911
Marc & ChrisPorsche 911
Patrick & MarkJaguar XJS
Paul & KatrienMorgan +4
André & LutgardeMorgan 4/4
Michel & ElsPorsche 911
Erwin & NadiaPorsche 911
Kris & MiaPorsche 911 Targa
Natacha & ...VW Karmann Ghia
Koen & DominiqueJaguar XK150S
Marc & IngePorsche 911 cabrio
Bart & ReginaAlfa Romeo 2600 Spider
Eric & MichellePorsche 944 turbo cabrio

INSCHRIJVING

Deze reis gaat door bij inschrijving van minimum 10 (en maximum 25) deelnemende wagens.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1991. De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te accepteren of te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 3.625€ voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 150 € lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

 • de 6 overnachtingen in tweepersoonskamers in hotels**** en ***** (single kamer(s) op aanvraag),
 • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf zondagmiddag tot en met zaterdagochtend,
 • de entreegelden voor het bezoek aan musea en/of kastelen, enz.,
 • de roadbook (in bolleke-pijl),
 • de rallyplaat,
 • het vervoer van bagage door een bagagewagen (max. 1 bagage van max. 20 kg per team),
 • de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriëringsverzekering van het type Europe Assistance is aangeraden, zodat uw wagen bij panne gerepatrieerd kan worden),
 • transfer van en naar de luchthaven.

NIET INBEGREPEN ZIJN O.M.:

 • de verzekeringen (annulatie- en repatriëringsverzekeringen zijn sterk aangeraden, gelieve uw verzekeringsmakelaar te contacteren. De transportverzekering bij een eventueel transport van uw wagen is optioneel doch ook sterk aangeraden),
 • de vluchten heen en terug,
 • het transport van de oldtimer heen en terug,
 • de ferry naar Elba en terug,
 • de betalende parkings en tol,
 • de persoonlijke uitgaven en extra’s in de restaurants en in de hotels,
 • materialen en producten geleverd door de technische assistentie.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 25 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 1.625 €, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE15 0689 3584 6630 (let op! Nieuw rekeningnummer) op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 1 augustus 2021 gestort worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.
In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

 

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 1 juni 2021: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 1 augustus 2021: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 1 augustus 2021: geen enkele terugbetaling.

 

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

TRANSPORT VAN DE AUTO'S

Indien gewenst zullen we een transportfirma inschakelen om het transport van de wagens te verzekeren. Prijs nog te bepalen.

VLUCHTEN

Indien u er per vliegtuig ter plaatse wenst te geraken, raden we u de volgende vluchten aan:

(Let op: Brussels Airlines heeft zijn – op onze website eerder aangekondigde – vluchten zodanig vervroegd dat we tegen 4-5u ’s ochtends op de laatste dag zouden moeten opstaan. Niet dus… Ons voorstel is dus om een latere – met tussenstop – vlucht naar keuze te boeken.)

Heen naar Firenze (Amerigo Vespucci (FLR)) op zondag 19 september: er zijn verschillende vluchten vanuit Brussel – met tussenstop – om 8u50, om 9u10, om 9u55 of om 10u15 met respectievelijke aankomst om 12u30, 12u50, 13u25 of 14u20. Rond 15u zal een bus vanop de luchthaven vertrekken om ons naar ons hotel in Lucca (waar de oldtimers zullen staan) te brengen.

Terug van Firenze op zaterdag 25 september: er zijn verschillende vluchten naar Brussel – met tussenstop – mogelijk. Zo is er een vlucht om 13u35, om 14u20 en om 15u05. Een bus zal ons van ons hotel in Volterra tegen ten laatste 11u30 naar de luchthaven van Firenze brengen.

Indien u met uw wagen naar Lucca reist

Graag verwachten we u op zondag 19 september tegen 14u op onderstaand adres voor een welcome drink, een lichte lunch en de start van de rally:

Hotel Hambros Il Parco

Via Pesciatina in Lunata 197
55012 Lucca
Italië
Tel. +39 0583.935355

 

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Een rondje Toscane: van Lucca via Elba naar San Gimignano

BESTUURDER

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

COPILOOT

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

UW WAGEN

HOTEL

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:

TRANSPORT

Wenst u dat we voor het transport van uw wagen zorgen?

EVENTUELE VRAGEN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.