VOORSTELLING

Dit weekendje is volzet, inschrijven kan nog maar dan komt u op een wachtlijst.

Prachtige stranden, uitgestrekte meren, kanalen en rivieren en de werken van het gigantische Deltaplan, een weekendje Zeeland is eindeloos genieten. Ook op culinair vlak.

Het “Land van de Zee” is een paradijs voor onze oldtimers: een parcours met kronkelende weggetjes en vele dijken. We rijden niet alleen langs prachtige vergezichten maar ook via vissersdorpjes waar de tijd sinds de godsdienstoorlog lijkt te hebben stilgestaan. Met daarbovenop een oesters- en Oosterscheldekreeftdegustatie wordt het een niet te missen en onvergetelijk weekend van eiland naar schiereiland…

Lees verder voor het volledig programma en ga met ons mee op weekend van 29 april tot en met 1 mei 2023.

Etienne, Frank en Jean-François

PROGRAMMA

29 april - 1 mei 2023

Zaterdag 29 april

Na een ontbijt in de omgeving van Temse, trekken we naar het noorden, langs het verlaten spookdorp Doel en we houden een eerste stop aan het “Verdronken land van Saeftinghe”. Daarna gaan we richting de Zeeuwse eilanden en schiereilanden, via de Terneuzentunnel en de Deltawerken. Onderweg stoppen we maar al te graag in Yerseke voor verse oesters en Oosterscheldekreeft! We overnachten in het Fletcher Hotel Duinzicht (****) in Ouddorp, op geen 5 minuten lopen van het strand.

Zondag 30 april

Op zondag trekken we verder naar het noorden en komen via de stuwdam van Haringvliet kort bij Rotterdam waarvan we de haveninstallaties van ver zien verschijnen. De dam, die tussen 1955 en 1971 werd gebouwd, is een titanisch bouwwerk dat voorkomt dat de Noordzee te ver in de monding overstroomt en dat de stroming van de Maas en de Rijn regelt. De dam is 5 km lang en heeft in het midden 17 stromingssluizen om het evenwicht tussen zoet en zout water te helpen bewaren. Net zoals de grote Oosterscheldekering, de Volkerakdam en de Brouwersdam, beschermt het Haringvliet pittoreske stadjes en oude vestingplaatsen zoals Brielle, Hellevoetsluis en Willemstad.

En onderweg maken we ook kennis met de “Queen Jacqueline”.

Na de lunch in Bruinisse, in een heerlijk restaurantje tussen visserskade en viswinkel, komen we nog ogen te kort: de stuwdam van Neeltje Jans, het indrukwekkende 5 km lange Zeelandbrug, het prachtige Zierikzee, de godverlaten Plompe Toren, het enige restant van Koudekerke, een inmiddels in de Oosterschelde verdwenen dorp…

Tegen ’s avonds, keren we terug, moe maar voldaan, naar ons hotel in Ouddorp.

 

Maandag 1 mei

Op maandag keren we zuidwaarts na een rondje in het eiland Goeree-Overflakkee en langs het noorden van Schouwen-Duiveland. De natuur is er gewoonweg prachtig. En met een beetje geluk komen we de eerste tulpenvelden in bloei tegen!  We vervolgen onze reis langs de Grevelingendam en de Philipsdam. En we keren terug naar België via de haven van Antwerpen – het contrast kan niet groter zijn – en eindigen onze route in Lillo, aan de Schelde, een vergeten dorp en fort dat in de loop der tijden is omgetoverd tot een oase van rust en groen.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Johan & ConnyMercedes 190 SL
Sosthènes & NadinePorsche 911 Targa
José & IngridMercedes Pagode
Armand & MoniqueFord Mustang
Christian & MimiBMW Z1
Frank & ChrisFord Mustang
Marc & KristinaPorsche 911 cabrio
Giovanni & DaphnéBentley Special Harry Rose
Eric & MichelePorsche 944
Francis & MariePorsche 911
Paul & EllenMercedes 230SL
Paul & MariannePorsche 911
Peter & LieveFord Mustang
Olivier & VanessaTriumph TR4
Kris & MiaPorsche 911 Targa
Robert & MartineAustin Healey 3000
Geert & SuzanneTriumph TR250
Marc & ChrisAustin Healey 3000
Jan & LievePorsche 964
Max & MarinaLancia Flaminia cabrio Touring
Stephan & MariellePorsche 356
René & MarleenBentley Alpine
Frans & MartienFord Mustang
Rony & GisiPorsche 911
Steven & ElsCorvette C4
Gert & CatiaMercedes 300SL
Willy & AnneMercedes 280 SE
Pascal & CarlaDaimler XJ6
Marc & ChrisPorsche 914

INSCHRIJVING

Dit lenteweekend gaat door bij inschrijving van minimum 15 deelnemende wagens.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1993. De organisatie behoudt het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 1.395 voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 150 € lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

  • 2 overnachtingen in een luxehotel (****), (single kamer(s) op aanvraag),
  • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf zaterdagochtend tot en met maandagmiddag,
  • de roadbook (in bolleke-pijl),
  • de rallyplaat.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 30 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 795€, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 31 maart 2023  gestort te worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.

In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen. Indien annulering vóór 31 januari 2023: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo. Indien annulering vóór 31 maart 2023: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo. Indien annulering na 31 maart 2023: geen enkele terugbetaling. Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Lenteweekend ‘De parels van Zeeland’
Dit weekendje is volzet, inschrijven kan nog maar dan komt u op een wachtlijst.

BESTUURDER

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

COPILOOT

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

UW WAGEN

HOTEL

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:

EVENTUELE VRAGEN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.