VOORSTELLING

Wat dacht u ervan om er een lenteweekendje met de oldtimer op uit te trekken ? Mooie routes door eerst de Belgische en daarna de Franse Ardennen (en op en af de Montagne de Reims), een beetje cultuur onderweg met onder meer een tussenstop in de abdij van Orval, een tot in de puntjes verzorgde roadbook, een snuifje teamspirit, bijzonder leuke culinaire ervaringen onderweg, twee prachtige hotels, en, last but not least, heerlijke bubbels ?

Lees verder voor het volledig programma en ga met ons mee op weekend van 23 tot en met 25 april 2021. Het worden opnieuw een paar schitterende dagen!

Etienne, Frank, Guillaume en Jean-François

PROGRAMMA

23 - 25 april 2021

Vrijdag 23 april 2021

We spreken af voor het ontbijt in het Atelier van de Drivers’ Club in Sint-Genesius-Rode en voor de start van onze rit richting de Belgische Ardennen. We volgen een tot in de puntjes uitgewerkt roadbook (in bolleke-pijl) tot Sedan. Onderweg lunchen we in het restaurant La Gare d’Hamois, beloond met een Bib gourmand door Michelin. Daarna trekken we door de prachtige Ardennen naar de abdij van Orval voor een bezoek gevolgd door een degustatie van de befaamde trappist in café A l’Ange gardien. Een laatste etappe brengt ons naar Sedan, waar we overnachten in een uniek, middeleeuws fort, het hotel Le Château Fort****.

Zaterdag 24 april 2021

Op zaterdag rijden we eerst dwars door de Franse Ardennen, richting Reims en de Champagnestreek. Het departement Ardennen, gelegen tussen de Champagne en de Belgische grens, biedt ons schilderachtige routes aan langs valleien, meanders en uitgestrekte bossen. Er is geen kat op de baan… Dit wordt puur genieten! Na de lunch en Champagne-degustatie in Champagnebar Prise de Mousse, gaan we op zoek naar de mooiste baantjes van de Montagne de Reims. Stoppen voor een glaasje bubbels op een zonnig terrasje is uiteraard op eigen risico! En wie een grote koffer heeft, zal blij zijn want we passeren meer dan enkele Champagnehuizen… De hoofdstad van de Champagnestreek zien we van ver liggen: we rijden er naar toe want we overnachten in het hart van de stad, in hotel Best Western Premier Hotel de la Paix****. ’s Avonds staat er een menu Mareyeur, met oesters en een plateau du pêcheur op ons te wachten!

Zondag 25 april 2021

Op zondag rijden we eerst voor een mooie foto van onze oldtimer op het oude Circuit de Reims-Gueux. Ook de moeite waard op onze weg terug nar België is de vesting van Coucy-le-Château-Auffrique, een kasteel uit de 13de eeuw met indrukwekkende stadsmuren en drie versterkte poorten. We lunchen er op het terras van restaurant Belle Vue. Onze volgende etappe is het kasteel van Blérancourt. Na een laatste halte (en drink) in het groene natuurpark van de Avesnois, is het tijd om voldaan en met een ervaring rijker naar huis terug te keren. De roadbook brengt ons ter hoogte van Bergen op de E19 waar onze wegen van elkaar scheiden…

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Eric & ChristelFerrari 208 GTS Turbo
Tom & HildeMorgan +4
Hans & VéroniqueTriumph TR5 PI
Bart & ReginaAlfa Romeo 2600 Touring
Frederic & TimPorsche 911
Tony & FrederikPorsche 911
Michaël & ...Mercedes 280 SL
Ronny & GodelivaAudi 80 GT
Ludo & DesiBMW 3.0 csi
Jean-Claude & HelenePorsche 911 cabrio
Jan & RiaMitsubishi Pajero
Frank & MartineVolvo P1800 S
Eric & AnneFord Mustang
Bert & MariaAlfa Romeo 6
Francis & Marie-HélènePorsche 911
Patrick & IngeMercedes 450 SL
Bart & WendyMercedes 280 SL
Filip & AnnVolvo 240 Turbo
Jos & RitaMercedes 300
Mark & NancyAlfa Romeo Spider
Willy & JeanineMG TD
Guy & IlseJaguar MK II
Dirk & TreesMercedes 208SE cabrio

INSCHRIJVING

Dit lenteweekend gaat door bij inschrijving van minimum 10 deelnemende wagens.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1991. De organisatie behoudt het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 1.285 voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 150 € lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

  • 2 overnachtingen in luxehotels (****), (single kamer(s) op aanvraag),
  • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf vrijdagochtend tot en met zondagmiddag,
  • de entreegelden voor het bezoek aan musea en/of kastelen, enz.,
  • de roadbook (in bolleke-pijl),
  • de rallyplaat,

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 25 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 785€, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE15 0689 3584 6630 (let op! Nieuw rekeningnummer) op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 15 maart 2021 gestort te worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar. In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen. Indien annulering vóór 23 januari 2021: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo. Indien annulering vóór 23 maart 2021: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo. Indien annulering na 23 maart 2021: geen enkele terugbetaling. Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Lenteweekend in de Champagne-Ardennes

BESTUURDER
COPILOOT
UW WAGENHOTEL

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:

EVENTUELE VRAGEN