VOORSTELLING

Deze rit is momenteel volzet.

Inschrijven kan nog maar dan komt u op een wachtlijst terecht.

Wat dacht u van een lang weekend op mooie wegen dwars door het groene Picardië met Chantilly en zijn uitzonderlijke kasteel als bestemming ? Van een roadbook dat ons door de Thiérache, het natuurpark van de Avesnois en het bos van Compiègne voert? We bezoeken vanzelfsprekend Chantilly, maar ook de kastelen van Pierrefonds en van de hertogen van Guise! En wat als we ook zelf een beetje van het kasteelleven zouden genieten door in het Château de Montvillargenne**** te logeren?

Lees verder voor het volledig programma en ga met ons mee op weekend van 19 tot en met 21 augustus 2022. Het worden opnieuw een paar schitterende dagen!

Etienne, Frank, Guillaume en Jean-François

PROGRAMMA

19-21 augustus 2022

Vrijdag 19 augustus

Na het ontbijt op het mooie terras aan de waterkant van La Capitainerie in Bergen, zetten we aan voor een dagje door de Thiérache, de Saint-Quentinois en Picardië.

In de Thiérache waren er indertijd geen kastelen of vestingmuren om de inwoners te beschermen: in plaats daarvan hebben ze de kerken versterkt… Hun merkwaardige silhouet combineert steen en baksteen, in een streek die ook bekend staat om zijn maroilles en cider.

Onze route brengt ons vervolgens naar het versterkte kasteel van Guise, één van de eerste versterkte burchten in Frankrijk in de 16e eeuw. Helaas werd het kasteel in 14-18 door de artillerie zwaar gebombardeerd…. Maar intussen hebben meer dan 50.000 vrijwilligers aan de opgravingen en restauratiewerken deelgenomen!

En ’s avonds kan u volop genieten van de charme van het Château de Montvillargenne****… Het Château de Montvillargenne ligt in het hart van het bos van Chantilly en is het grootste en indrukwekkendste kasteelhotel van Frankrijk. Deze historische residentie, een subliem kasteel, werd in de vorige eeuw in Anglo-Normandische stijl gebouwd door de familie Rothschild in een park van 6 hectare. Het is de ideale bestemming voor een bezoek aan Chantilly en de regio!

Zaterdag 20 augustus

Op zaterdag verlaten we Chantilly voor Pierrefonds, een charmant stadje met zijn meer, zijn mooie residenties en architecturale fantasieën… We bezoeken het kasteel dat zijn schaduw over het stadje uitwerpt, precies het kasteel van Doornroosje, maar dan in een Hollywoodfilm, en dus ook een voorwerp van controverse voor de liefhebbers van middeleeuwse architectuur!

De volgende halte is het bos van Compiègne, waar wij zullen lunchen in de schaduw van de Mont St Mard, waarvan de hellingen bedekt zijn met prachtige beukenbomen.

En tenslotte komen we aan op het domein van Chantilly waar we het kasteel bezoeken dat herinnert aan de pracht en praal van de prinsen van Condé, midden in een prachtig park van Le Nôtre…

Het Château de Montvillargenne zal ons opnieuw hartelijk verwelkomen na een bijzonder drukke maar leuke dag!

Zondag 21 augustus

Terug naar het Noorden vandaag, om onze ontdekking van het landelijke Picardië voort te zetten. Onderweg komen we het fort van Coucy-le-Château-Auffrique tegen, een 13e-eeuwse vesting met verbazingwekkende muren die een bezoek meer dan waard is! Het is één van de belangrijkste forten ooit gebouwd!

Na een doortocht door de bossen van Saint-Gobin en Mormal, en een laatste stop voor een glaasje in het hart van het natuurpark van de Avesnois, zal het roadbook ons in de juiste richting huiswaarts zetten…

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Geert & HildeMercedes 280 SL
Jan & DianeMercedes 190 SL
Frederik & ZohraPorsche 911 Targa
Peter & LieveFord Mustang
Marc & KristinaPorsche 911 cabrio
Matthieu & VeraPorsche 911
Hans & VéroniqueTriumph TR 5 PI
Johan & ConnyMercedes 190 SL
Peter & BeiMercedes 190 SL
Mark & NancyLancia Fulvia
Willy & AnneMercedes 280 SE Coupé
Giovanni & DaphnéBentley Special Harry Rose
Francis & Marie-HélènePorsche 911
Erik & AgnesMG B
Raphaël & YaminaDaimler SP250
Marnix & MartinePorsche 911
Ronny & LieveAudi 80 GT
Noël & ChristinePorsche 911 Targa
Jean-Claude & ...Porsche 911
Paul & EllenMercedes 230 SL
Yves & CatherineJaguar XJS
Marc & BobMercedes
Jan & RiaMitsubishi Pajero
Edwin & IreneCadillac Series 62 convertible
Guido & AlbertinePorsche 911
Luc & KristelTriumph Spitfire
Georges & IngridMercedes 500 SL
Jos & RitaCadillac Allante

INSCHRIJVING

Dit lenteweekend gaat door bij inschrijving van minimum 15 deelnemende wagens.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1992. De organisatie behoudt het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 1.325 voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 150 € lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

  • 2 overnachtingen in luxehotels (****), (single kamer(s) op aanvraag),
  • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf vrijdagochtend tot en met zondagmiddag,
  • de entreegelden voor het bezoek aan musea en/of kastelen, enz.,
  • de roadbook (in bolleke-pijl),
  • de rallyplaat,

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 25 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 795€, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 21 juli 2022 gestort te worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar. In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen. Indien annulering vóór 21 juni 2022: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo. Indien annulering vóór 21 juli 2022: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo. Indien annulering na 21 juli 2022: geen enkele terugbetaling. Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Zomerweekend in Chantilly

BESTUURDER

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

COPILOOT

Naam(Vereist)
Voornaam(Vereist)

UW WAGEN

HOTEL

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:

EVENTUELE VRAGEN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.