De sublieme tuinen van zuidoost Engeland

10–14 juni 2019

Rij op een mooie lentedag met uw oldtimer door het golvende heuvelland van Kent, Sussex en Surrey. Stop even voor dat prachtige uitzicht over de klifkust. Bezoek schitterende kastelen en landhuizen. Wandel rond in een ongelooflijke landschapstuin…

Voorstelling

Het wordt een uitzonderlijke reis:

U rijdt door de mooiste middeleeuwse dorpen. Vaak ziet u de kerktorens al van ver. Geniet ook in de tuin van een pub van een lekkere lunch met een goed glas bier. De wijn uit deze streek is ook prima: we bezoeken trouwens een wijngaard, om het zelf te proeven. En om vier uur is het tijd voor thee met scones. Zo kan een zalige dag in het zuidoosten van Engeland er uitzien…

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke regio en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:
  • een beperkt aantal deelnemers zodat we in een charmehotel**** met spa midden in het groen kunnen logeren.
  • een uiterst verzorgd roadbook.
  • lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds en degustaties onderweg.
  • etappes van ongeveer 200 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om de streek te bezoeken en om van de infrastructuur van het hotel te genieten.

We verheugen ons erop deze week met u door te brengen.
Etienne, Frank, Guillaume en Jean-François

Programma

Maandag 10 juni 2019:
Calais – Midhurst

10u30 Afspraak aan de terminal van de Kanaaltunnel te Calais voor de groepsstart.

12u Aankomst in Kent, in het zuidoosten van Engeland. We trekken richting West Peckham voor de lunch.

18u Na het bezoek aan het Kasteel van Hever, aankomst in ons hotel te Midhurst in Sussex. Het Spread Eagle hotel & Spa (****) ontvangt ons voor de duur van de rally.

Dinsdag 11 juni 2019:
Midhurst – Painshill – Midhurst

We verlaten onze basis in West Sussex en rijden richting Surrey, summum van de Engelse pracht met zijn schitterende natuur en dito tuinen, zoals Painshill Park. We vervolgen onze route om van de regionale gastronomie te proeven en houden halt te Denbies, de grootste wijngaard in Zuid-Engeland (meer dan 100 hectaren), om er de Surrey Gold te degusteren. Daarna rijden we naar Dorking, een historische marktplaats met artificiële kelders en een antiquairsbuurt met smalle met kasseien geplaveide straatjes. Surrey is het meest bosrijke county van Engeland en een echte aanrader!

Woensdag 12 juni 2019:
Midhurst – Abdij van Mottisfond – New Forest

Vandaag vertrekken we richting het national park van New Forest. New Forest is een duizend jaar oude fantastische en miskende site waar dieren zoals poneys, fazanten en edelherten vrij rondlopen naast kudden schapen. Hoewel forest meestal wordt vertaald met bos is het begrip in het Engels veel breder. Het betreft in dit geval namelijk een bosweide: een grotendeels vrij open terrein met hier en daar wat bomen. Het werd als koninklijke jacht opgericht in 1079 door Willem de Veroveraar. Het doorkruisen van dit national park van bijna 400 km² wordt een onvergetelijke ervaring!
Maar vooraleer we het park binnenrijden, houden we halt in de abdij van Mottisfont voor een bezoek en een lunch in een heel bijzonder kader!

Donderdag 13 juni 2019 :
Midhurst – Arundel Castle – Pagham – Midhurst

Vandaag rijden we naar het Kasteel van Arundel en de kuststreek… Het grote kasteel dateert oorspronkelijk uit de 12e eeuw en is één van de indrukwekkendste en meest complete kastelen van Engeland. Het is nog altijd eigendom van de hertogen van Norfolk. We rijden ook naar de kust en stoppen in Pagham Harbor in Sidlesham voor een heerlijke wandeling in het natuurreservaat en zetten daarna de voetjes onder de tafel in The Crab and Lobster Inn. De naam alleen al… En voor de liefhebbers rijden we langs het circuit van Goodwood waar altijd wel iets te beleven valt!

Vrijdag 14 juni 2019:
Midhurst – Pashley Manor- Folkestone

Laatste dag van onze rondreis, we rijden door East Sussex en Kent naar de Kanaaltunnel. Onderweg stoppen we bij Pashley Manor en zijn heerlijke terras in de schaduw. Eén van de allermooiste tuinen van de streek. De ‘Manor’, een plaatje van een landhuis met rode dakpannen en hoge schoorstenen is jammer genoeg niet toegankelijk, maar de grote, schitterende tuinen met zijn vele bloemperken en beelden zijn dat wel. Geniet van deze bijzonder mooie tuinen, zuidoost Engeland op zijn best!

Deelnemers

DEELNEMERSOLDTIMER
Jean-François & CécileMG B
Dominique & BenPorsche 911
Guy & IlseJaguar MK II
Eric & ChristelFerrari 208 GTS Turbo

Route

Inschrijving

Deze reis gaat door bij inschrijving van minimum 10 deelnemende oldtimers.

 

De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

 

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 3.255 € voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 3.405 €. Klik hier voor meer info over de voordelen van het lidmaatschap en om lid te worden.)

 

Inbegrepen zijn

4 overnachtingen in een luxe charmehotel (****) met spafaciliteiten,
alle maaltijden, vanaf maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag,
de entreegelden voor het bezoek aan musea, tuinen en/of kastelen, enz.,
het roadbook (bolleke-pijl),
de rallyplaat,
de souvenirs,
de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriëringsverzekering van het type Europe Assistance is meer dan aangeraden),
de verrassingen.

 

 

BETALING

Voorinschrijving

De 15 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 1.500 €, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE73 3101 9765 4360 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

 

Saldo

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 10 mei 2019 gestort worden.

 

Annulatie- en repatriëringsverzekering

We raden iedereen ten stelligste aan om een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.
In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 10 maart 2019: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 10 mei 2019: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 10 mei 2019: geen enkele terugbetaling.

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

Inschrijvingsformulier

De sublieme tuinen van zuidoost Engeland

Uw Wagen

Bestuurder
Copiloot
Hotel

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:*

Eventuele vragen