De wijnroute van de Elzas

Vierdaagse

Tijdens deze reis nemen we u mee naar de Elzas, op het kruispunt van de Latijnse en Germaanse werelden, langs wat waarschijnlijk de bekendste gastronomische route van Frankrijk is. Van Obernai tot aan de Grand Ballon d’Alsace wachten eindeloze kilometers smalle baantjes op u om volop van het leven te genieten : wijngaarden, schilderachtige dorpen, oude burchten en kastelen, donkere wouden, talrijke cols, wijnkelders, lekkere tafels…

Voorstelling

Tijdens onze reis ontdekken we samen de Elzas en zijn wijnroute. Volgens de Michelingids is dit één de bekendste gastronomische routes van Frankrijk en één van de oudste toeristische routes van la douce France.

De Route des Vins d’Alsace is een betoverende reis van bijna 170 km, langs wijngaarden tussen berg en dal, pittoreske wijndorpen en talrijke historische sites. De landschappen van de Elzas veroorzaken spontaan een smile op ieders gezicht en zijn een ideale speeltuin voor onze oldtimers!

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke regio en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:
  • een beperkt aantal deelnemers zodat we in een charmehotel**** met spa middenin het historische Obernai kunnen logeren.
  • een uiterst verzorgd roadbook.
  • lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds en degustaties van lokale producten onderweg, zonder de maag te veel te belasten.
  • etappes van ongeveer 200 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om de streek te bezoeken en om van de infrastructuur van het hotel te genieten.

Programma

1ste dag

We spreken af in Pâtisserie Pierson te Courrière. Na een warming-up door de Ardennen en Luxemburg, pauzeren we voor een lichte lunch in de buurt van Trier. In de late namiddag komen we aan in Obernai, één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Elzas.

We verblijven drie nachten in het vroegere verblijf van de barons de Gail. Het hotel A la Cour d’Alsace**** staat middenin een tuin in het centrum van de middeleeuwse stad Obernai. Het heeft een wijnkelder, een terras en een wellnesscentrum met een zwembad en een sauna.

Het hotel heeft een eigen gastronomisch restaurant, waar Franse specialiteiten geserveerd worden. In de wijnkelder met gewelfd plafond kunt u proeven van verschillende wijnen uit de streek. Proef ook hoe aangenaam het is te vertoeven in het hart van Obernai. Beleef intense, rustgevende en ontspannende momenten. Ontdek het middeleeuwse centrum van Obernai, de Elzas en zijn wijngaarden en nog veel meer.

2de dag

Vrijdag starten we met een bezoek aan het kasteel van Haut-Koenigsbourg. In de XIIe eeuw hadden de bouwers snel door dat de 755m hooggelegen berg vanuit strategisch standpunt een ideale plek was om een kasteel te bouwen… ‘s Namiddags rijden we door de mooiste dorpen, bezoeken we een typische wijnkelder en genieten we volop van de prachtige routes van de col d’Urbeis, van de Hohwald, van de Neuntelstein en van de Mont Saint-Odile.

3de dag

Op zaterdag brengt de Route des Crètes ons naar de top van de Grand Ballon d’Alsace, waar we (bij mooi weer) genieten van het uitzonderlijke uitzicht op het voorgebergte van de Alpen. We keren terug via de Petit Ballon en de Kastelenroute met adembenemende panorama’s vanaf de torens van Eguisheim en het kasteel van Hohlandsbourg. Daarna brengt de route van de Elzaswijn ons via een (vanzelfsprekend verplichte) tussenstop terug naar het hotel.

Laatste dag

Op dag vier brengt het roadbook ons eerst naar het kasteel van Lichtenberg. Dit is één van de mooiste burchten van de Elzas, gelegen in een schitterende site op 400m hoogte. Na een laatste halte onderweg om samen van een lammetje aan ’t spit middenin het woud van Hagenau te genieten, keren we tevreden huiswaarts. Om na te genieten van meer dan 1.000 km uitgepijlde routes doorheen een waaier van prachtige landschappen en bezienswaardigheden.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Deelnemers

DEELNEMERSOLDTIMERBEVESTIGD
Jean-François & CécileAlfa Romeo Spider 2000 Veloce
Kristiaan & IsabellePorsche 911
Dominique & LindaPorsche 911
Gerrit & VictorMercedes 380 SL
Hans & AnjaAustin Mini
Stephan & MariellePorsche 356
Mark & MaricelPorsche 911

Inschrijving

Deze rally gaat door bij inschrijving van minimum 10 deelnemende wagens.

 

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 1.845 €.

 

INBEGREPEN ZIJN

drie overnachtingen in een luxe charmehotel (****) met spafaciliteiten,
alle maaltijden, inclusief een gastronomisch diner, vanaf donderdagochtend tot en met zondagmiddag,
de degustaties en de geleide bezoeken en entreegelden (bij een bezoek aan een kasteel bijv.),
het roadbook (bolleke-pijl),
de rallyplaat,
de verrassingen.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 20 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 1.000 €, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.

De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE73 3101 9765 4360 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten zal ten laatste op 3 augustus 2017 gestort worden.

Inschrijvingsformulier

De wijnroute van de Elzas

Uw wagen

Bestuurder
Copiloot
Hotel

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer

Gewenste kamer:*

Eventuele vragen