Rally van Zweden

17-21 juni 2019

 

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni 2019, neemt de Drivers’ Club u mee op rally door het prachtige Zweden. Midden-Zweden of Svealand staat bekend als het land van groene heuvels bezaaid met rode chalets en toont het allermooiste van wat Zweden te bieden heeft. Om te beginnen zal u de regio van het Siljan-meer ontdekken met zijn idyllische dorpjes en talrijke bossen. Verder naar het noorden, rijden we doorheen veel ruwere landschappen: een ware introductie tot Lapland en het hoge noorden. Ook tussen beide regio’s genieten we volop van de schoonheid van de Zweedse natuur met zijn comfortabele, gezellige huisjes, enorme bossen, rotsachtige eilanden en kuddes rendieren… We nemen u graag mee om Zweden in al zijn pracht te ontdekken!

Voorstelling

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni, trekken we met onze oldtimers naar het noorden, van Stockholm naar Göteborg, om Midden-Zweden te ontdekken. De belangrijkste etappes van onze reis zijn de regio rond het meer van Siljan, met zijn idyllische dorpjes en enorme bossen, de prachtige kust van Bohuslan met zijn helderblauwe wateren, zijn granieteilanden en zijn rode en witte vissersdorpjes en de vele stille en prachtige meren en eindeloze bossen. U zal versteld staan van het Vikingverleden van deze regio, zijn prachtige wilde rotskusten en zijn authentieke manoirs.

Omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:
    • een beperkt aantal deelnemers zodat we in charmehotels midden in het groen kunnen logeren.
    • een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
    • lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds.
    • etappes van ongeveer 250 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om de streek te bezoeken en om van de infrastructuur van het hotel te genieten.

We verheugen ons erop deze week met u door te brengen.
Etienne, Guillaume, Frank en Jean-François

Programma

Maandag 17 juni 2019 :
Stockholm – Meer van Malaren – Angelberg – Kolsva

Na het verlaten van de luchthaven van Stockholm zetten we meteen koers naar het meer van Malaren. We rijden eerst door het charmante stadje Sigtuma. Met zijn houten huizen in felle kleuren uit de 19e eeuw en zijn pittoreske cafés, vormt de hoofdstraat een lust voor het oog. De volgende etappe brengt ons naar het kasteel van Skokloster waar we zullen lunchen. Na de lunch, zetten we onze route verder in het Västmanlands Län.

We kruisen langs de route van de site van Engelsberg Bruk. De hoogovens van Engelsberg zijn één van de veertien sites op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO in Zweden. Het was in de 18e en 19e eeuw één van de modernste hoogovens in Europa. Tot het monument behoren het herenhuis met park, de bureaugebouwen, arbeiderswoningen en natuurlijk de industriegebouwen, waarin zich nog altijd het volledige toenmalige technische machinepark bevindt. Vandaag lijkt het echter meer op een peperkoekendorp dan op een pre-industriële site. Een aparte beleving, net zoals de prachtige wegen die ernaar toe leiden… ‘s Avonds logeren we in een manoir van de 16e eeuw, de Kolswa Herrgard.

Dinsdag 18 juni 2019 :
Kolsva – Sundborn – meer van Siljan

Vandaag rijden we naar het noorden. We trekken op ontdekkingstocht door de regio van Dalarna, wat ‘valleien’ betekent in het Zweeds. We rijden dus door heuvelachtig gebied… Dalarna staat bekend voor zijn kopermijnen en rood is dan ook de emblematische kleur van de regio. Het vrolijkt huizen en hutten op en werpt een felle kleur op het Zweedse landschap. Sundborn is onze eerste etappe. De originele woonst van Karl Larsson, één van de beroemdste Zweedse schilders, behoort tot de meest bezochte plaatsen van Zweden. Daarna rijden we naar de oevers van het Siljan-meer. Het grootste meer van de regio is 360 miljoen jaren oud en is ontstaan door de impact van een meteoriet. U zal versteld staan van de schoonheid van deze plek. We overnachten in hotel (met spa) Akerblads**** in het pittorekse dorpje Tallberg, aan de oevers van het meer.

Woensdag 19 juni 2019 :
Tallberg – Sunne – Marbacka – Saffle

Na het noorden, gaan we nu naar het zuiden en de fjorden. Het Värmlands Län dat we vandaag verder doorkruisen, ligt tussen de regio van Dalarna in het noorden en het meer van Vanern in het zuiden. Geen enkele plek op aarde is Zweedser: eindeloos diepe bossen, kolkende rivieren, stille meren en kleine typische boerderijen. We stoppen in Sunne voor een bezoek aan Marbacka, het huis van auteur Selma Lagerhof. Zij was de eerste vrouw die de Nobelprijs voor literatuuur mocht ontvangen. We rijden verder naar het meer van Vanern en houden onderweg halt voor een ongelooflijk panorama op het meer van Fryken. Naar ons hotel rijden is eenvoudig én adembenemend: we volgen de opeenvolgende fjorden tot het meer van Vanern. Ons hotel Krokstad Herrgard ligt in Saffle, kortbij het meer.

Donderdag 20 juni 2019 :
Saffle – Fjallbacka – Ronnang

 

Vandaag verwelkomt de kust van Bohuslan onze oldtimers. Deze kust is van een uitzonderlijke schoonheid en één van de natuurschatten van Zweden. Het landschap is bezaaid met steile eilandjes en schots en scheve vissersdorpjes, badend in een bijzonder licht, tusen hemel en aarde. Onze route brengt ons van fjord naar fjord. We stoppen onder meer in het bekende kuststadje Fjallbacka en rijden ook naar de eilanden van Tjorn en Orust. Daar wacht ons drijvend hotel Salt & Sill op ons voor een uitzonderlijke avond en nacht!

Vrijdag 21 juni 2019 :
Ronnang – Fort van Bohus – Marstrand – Göteborg

We verlaten ons hotel om naar het eiland van Marstrand te rijden. Het is één van de favoriete vakantieoorden van de Zweedse koninklijke familie. Het fort Carlstens uit de 17de eeuw domineert de stad. We gaan te voet op ontdekkingstocht en genieten volop van een ultraverse en superlekkere zeevruchtenschotel. Na deze pauze keren we terug naar het vasteland, richting het fort van Bohus. Tenslotte zetten we onze route verder naar de luchthaven van Göteborg…

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Deelnemers

DEELNEMERSOLDTIMER
Jean-François & LauraAlfa Romeo 1750 GTV
Eric & BernadetteLotus Elan

Route

Inschrijving

Deze reis gaat door bij inschrijving van minimum 10 deelnemende oldtimers.

 

De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

 

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 3.485 € voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 3.635 €. Klik hier voor meer info over de voordelen van het lidmaatschap en om lid te worden.)

 

Inbegrepen zijn

de 4 overnachtingen in luxe charmehotels,
alle maaltijden, vanaf maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag,
de entreegelden voor het bezoek aan musea, tuinen en/of kastelen, enz.,
het roadbook (bolleke-pijl),
de rallyplaat,
de souvenirs,
de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriëringsverzekering van het type Europe Assistance is meer dan aangeraden),
de verrassingen.

 

BETALING

Voorinschrijving

De 15 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 1.500 €, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE73 3101 9765 4360 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

 

Saldo

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 24 mei 2019 gestort worden.

 

Vluchten

Indien u er per vliegtuig ter plaatse wenst te geraken, raden we u de volgende vluchten aan:
Heen naar Stockholm vanuit Brussels Airport Zaventem: op maandag 17 juni, vlucht SN2303 van Brussels Airlines om 9u55.
Terug van Göteborg naar Brussels Airport Zaventem: op vrijdag 21 juni: vlucht SN2318 van Brussels Airlines om 18u10.

 

Annulatie- en repatriëringsverzekering

We raden iedereen ten stelligste aan om een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.
In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 17 maart 2019: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 17 mei 2019: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 17 mei 2019: geen enkele terugbetaling.

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Rally van Zweden

Uw Wagen

Bestuurder
Copiloot
Hotel

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:*

Transport

Wenst u dat we voor het transport van uw wagen zorgen ?*

Eventuele vragen