Zeeuws-Vlaanderen, op stap met Reinaert de Vos en Tijl Uilenspiegel

Dagrit

Waar Tijl Uilenspiegel verschijnt, gebeurt iets: hij zet de boel op stelten, draait de wereld ondersteboven, toont ons in zijn spiegel ons ware doen en laten. Zijn faam verspreidde zich onder andere naar Damme, het mooie stadje waar deze rit eindigt. Kenmerkend voor deze rit zijn de vele kreken en dijken, tezamen met de schansen en forten. Zeeuws-Vlaanderen is een land van rechte dijken, met hoge populieren begroeid, die grote polders omsluiten, waarbinnen slingerende kreken de rechtlijnigheid doorbreken. Net als Tijl Uilenspiegel, neemt de listige vos Reinaert met zijn sluwe streken de waarden en normen uit die tijd stevig op de korrel. Zijn verhaal speelt zich af in het Waasland en een deel van Oost-Zeeuws-Vlaanderen waar we aan onze rit beginnen.

Het programma

Vertrek samen met ons om Zeeuws-Vlaanderen en een deel van het Waasland te (her)ontdekken : we doorkruisen dorpen waar de tijd stil is blijven staan zoals Aardenburg, Retranchement, IJzendijke of Sint-Anna-ter Muiden, en rijden via open landschappen onder meer in de schaduw van de hoge dijken van de Westerschelde. We komen in plaatsen zoals artistiek Groede of mosseldorp Philippine, maar ook in vestingsteden zoals Hulst (ook ‘Reinaertstad’ genoemd) of Sluis. We nodigen u maar al te graag mee op deze boeiende ontdekkingstocht.

  • Dagrit
  • 9u : ontvangst en ontbijt in ’t Sas in Bornem, tegen Temse.

    De start vindt om 9u30 plaats na de briefing, de overhandiging van de rallyplaat en het roadbook.
  • 9u30 : Start van de eerste wagen.

  • 11u: Tussenstop in café ‘Het Verdronken Land’ in Emmadorp.

  • 12u30 : Lunch op het strand, in het Strandpaviljoen Groede aan Zee

  • 14u30 : Vertrek van de eerste wagen.

  • 17u30 : Aankomst in de buurt van Damme.

  • Einde

Inschrijving

Inschrijving tegen ten laatste 23 april 2018.

Deze rally gaat door bij inschrijving van minimum 10 deelnemende wagens.

 

 

DEELNAME IN DE KOSTEN

 

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 150 €. De deelname aan de kosten wordt gestort op rekening BE73 3101 9765 4360 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

Inschrijvingsformulier

Zeeuws-Vlaanderen, op stap met Reinaert de Vos en Tijl Uilenspiegel

Bestuurder

Copiloot

Uw wagenEventuele vragen