VOORSTELLING

Deze reis is volzet, inschrijven kan nog maar dan komt u op een wachtlijst.

We hebben al veel prachtige plekken in Spanje gezien. Maar nog nooit waren we zĂł onder de indruk als tijdens een road trip door het Baskenland. Wat heeft deze streek in Spanje in korte tijd een gedaanteverwisseling ondergaan, waarbij identiteit en tradities tegelijkertijd prachtig bewaard zijn gebleven! Deze dicht bij Frankrijk gelegen regio in Noord-Spanje is een absolute topper voor een rally met onze mooie oldtimers!

Het wordt een bijzonder mooie reis vol afwisseling:

Als je door Baskenland toert, ontdek je dat eeuwenoude tradities en modernisme er op een verbluffende manier hand in hand gaan. In de architectuur, maar ook in de Baskische keuken. In de stad Bilbao, maar ook op het uitgestrekte groene platteland. Met traditionele boerenhuizen en her en der een godverlaten dorp.

We starten en eindigen onze reis in Frans Baskenland en trekken dwars door de PyreneeĂ«n naar het Noorden van Spanje. Onze route brengt ons tot de indrukwekkende en ruwe Picos de Europa. Door het tweede grootste nationaal Park van het Iberisch schiereiland rijden, wordt een onvergetelijke ervaring. En vandaaruit zakken we dan weer af naar de op slechts 20 kilometer verder gelegen Golf van Biskaje, zijn lange groene en wilde kustlijn en… Bilbao!

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke rit en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:

 • Een beperkt aantal deelnemers zodat we in charme- en 4*-hotels kunnen logeren.
 • Een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
 • Lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds en degustaties onderweg.
 • Etappes van gemiddeld 250 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om van het patrimonium langs de route en van de infrastructuur en van het comfort van de hotels te genieten.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen.
Etienne, Frank en Jean-François

Bordeaux > Seignosse

Zondag 17 september

Met uitzicht op de 70 hectare van de golfbaan van Seignosse die zich uitstrekt tot (bijna) aan de Oceaan, ligt ons hotel 70 Hectares & l’OcĂ©an**** volledig ondergedompeld in de natuur, tussen de pijnbomen en de eiken van de bossen van de Landes. Van een – plots!- vakantiegevoel gesproken…

Vanaf 15u – Inchecken kan voor wie met de wagen komt

13u – Transfer per bus vanuit de luchthaven van Bordeaux

19u – Welkomstdrink en garden party

Seignosse > Espelette > Roncevaux > Olite

Maandag 18 september

Van de Landes naar de PyreneeĂ«n, het contrast kan op dag 1 al niet groter zijn! ‘Le Chemin ImpĂ©rial des CĂ®mes’ ofte de Route NapolĂ©on van Frans Baskenland brengt ons aan de voet van onze eerste cols. Van een begin gesproken! We steken meermaals de grens met Spanje over, ook in Roncesvalles (of Roncevaux), bekend van ‘La Chanson de Roland’. Hoe ging dat liedje ook weer ?

We volgen het grootste deel van de dag het spoor van de pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Dit zou trouwens het thema van de rally kunnen zijn, aangezien we het pad naar Compostela de hele week zullen kruisen en doorkruisen.

We verblijven vanavond in het Parador hotel van de middeleeuwse stad Olite. Het hotel bevindt zich in een van de vleugels van het 15de-eeuwse kasteel-paleis, met zijn prachtige torens en kantelen. In harmonie met het middeleeuwse decor doet ons hotel dromen van de vele historische taferelen die zich daar afspeelden. Koning Karel II van Navarra vestigde er zijn zetel en maakte van het kasteel het paleis zoals we het nu kennen.

Olite > Puerto de Piqueras > Monasterio Valvanera > Santo Domingo de la Calzada

Dinsdag 19 september

Deze tweede dag voert ons door Navarra naar het beroemdste wijngebied van Spanje, de Rioja. Laten we er niet te veel woorden aan vuil maken, na de bergroute volgen we de wijnroute! Al wordt het eerst nog wat klimmen met de Puerto de Piqueras (1710m) en de steile Puerto de Pena Hincada (1412m) op het menu…

We verblijven vanavond in het Hotel Parador de Santo Domingo de la Calzada, dat gevestigd is in een oud 12de-eeuwse ziekenhuis naast de kathedraal in het centrum van dit middeleeuwse dorp. Het ziekenhuis werd oorspronkelijk gebouwd door Santo Domingo om pelgrims op weg naar Santiago op te vangen. Het gebouw is koninklijk en elegant, met majestueuze zalen en een entree overdekt met gotische bogen en houten cassetteplafonds. Is dit niet de ideale plek om enkele Rioja wijnen te proeven ?

Santo Domingo de la Calzada > Picos de Europa > Ribadedeva

Woensdag 20 september

We hebben vandaag andermaal een prachtige etappe voor de boeg!

De ruige Picos de Europa zijn nl. onze bestemming vandaag. Beelden zeggen in dit geval duizend maal meer dan woorden… Klik hier en kijk uw ogen uit.

Onze route leidt ons vervolgens terug naar de Atlantische kust en de Golf van Biskaje. Meren, bossen en andere prachtige landschappen volgen elkaar zonder onderbreking op…

Het contrast kan niet groter zijn want we logeren aan het strand, met de voeten in het water, in hotel Mirador de La Franca****.

Ribadedeva > Guggenheim > Mungia

Donderdag 21 september

Onze rit brengt ons vandaag in Bilbao, voor een bezoek aan het Guggenheim Museum en/of een vrij bezoek aan de bruisende stad.

Tegen de avond (of eerder, om een partijtje te golven bijvoorbeeld) komt iedereen dan weer samen in Mungia, in het Palacio Urgoiti****, ons hotel op een heuvel voor deze avond. Het Palacio Urgoiti, ook bekend als Palacio de Gallo en Adán de Yarza, werd aan het eind van de 17de eeuw gebouwd en is sindsdien nog steeds eigendom van de familie Adán de Yarza.

Mungia > San Juan de Gaztelugatxe > San Sebastian > Seignosse

Vrijdag 22 september

We vervolgen onze reis langs de ‘Costa Vesca’. Het landschap is een opeenvolging van uitgestrekte stranden, 30 tot 50m hoge kliffen en kleinere stranden in verborgen baaien. Het wordt wel een bijzondere dag voor de liefhebbers van de serie ‘Game of Thrones’ want we komen op niet minder dan 3 locaties terecht waaronder de 241 treden die leiden naar Dragonstone!

Een beetje voor het einde van onze roadtrip, stoppen we bij de baai van La Concha. Deze prachtige baai, afgesloten door de reliëfs van de berg Urgull, het eiland Santa Clara en de berg Igueldo, geeft de stad San Sebastian een uitstraling à la Rio de Janeiro. Een niet te missen ervaring!

En eindigen doen we in Seignosse, in hotel 70 Hectares et l’Ocean****, met een dĂ®ner in de zuiverste traditie van de Drivers’ Club!

Seignosse > Bordeaux

Zaterdag 23 september

Transfer naar de luchthaven van Bordeaux.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname. De organisatie behoudt zich het recht voor om wijzigingen te brengen aan dit programma.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Frans & MartienFord Mustang
Bart & KellyFord Mustang
Frederik & ZohraPorsche 911
Matthieu & VeraPorsche 911
Michel & CarlaAlfa Romeo Duetto
René & MarleenBentley Alpine
Johan & IsabelleBentley Continental
Emmanuel & KristofPorsche 912
Laurent & LiesbethPorsche 911
Johan & ...Porsche 911
Luc & KristelTriumph Spitfire
Robbe & ....BMW 2002 Touring
Pierre & KarinPorsche 911
Ivo & WinnyPorsche 911
Cas & MaryJaguar XJS-C
Armand & MoniqueFord Mustang
Thomas & RafaëlleMercedes 500SL
Francis & MiekeMercedes 190SL
Erwin & NadiaPorsche 911
Marc & IngePorsche 911
Frederik & AméliePorsche 911
Edgard & MachteldMercedes 190SL
Georges & IngridMercedes 500SL
Bert & BarbaraPorsche 911
Eddy & MarleenBMW Z1
Koen & AnkeMG B
Jef & PascaleBentley
Hans & ElsPorsche 911
Marc & LydiaMercedes 280SL

INSCHRIJVING

Deze reis gaat door bij inschrijving van minimum 15 deelnemende oldtimers.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1993. De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te accepteren of te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 4365 € voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 150 € lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

 • de 6 overnachtingen in tweepersoonskamers in charme-, 4*-hotels (single kamer(s) op aanvraag),
 • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf zondagavond tot en met zaterdagochtend,
 • het roadbook (in bolleke-pijl),
 • de rallyplaat,
 • het transport van 1 valies van max. 20 kg per team in een bagagewagen,
 • de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriĂ«ringsverzekering van het type Europe Assistance is aangeraden, zodat uw wagen bij panne gerepatrieerd kan worden),
 • het transfer per bus van en naar de luchthaven van Bordeaux.

NIET INBEGREPEN ZIJN

 • de verzekeringen (annulatie- en repatriĂ«ringsverzekeringen zijn sterk aangeraden, gelieve uw verzekeringsmakelaar te contacteren. De transportverzekering bij een eventueel transport van uw wagen is optioneel doch ook sterk aangeraden),
 • de vluchten heen en terug,
 • het transport van de oldtimer heen en terug,
 • de betalende parkings en tol,
 • de persoonlijke uitgaven en extra’s in de restaurants en in de hotels,
 • de materialen en producten geleverd door de technische assistentie.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

Dank om het onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen en een voorschot van 2.125€ voor de deelname in de kosten te storten op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 1 augustus 2023 gestort worden.

ANNULATIE- EN REPATRIĂ‹RINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.

In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 1 juni 2023: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 1 augustus 2023: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 1 augustus 2023: geen enkele terugbetaling.

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

TRANSPORT VAN DE AUTO'S

Indien gewenst zullen we een transportfirma inschakelen om het transport van de wagens te verzekeren. Prijs nog te bepalen.

VLUCHTEN

Indien u er per vliegtuig ter plaatse wenst te geraken, raden we u de volgende vlucht aan:

Heen naar Bordeaux op zondag 17 september:

Brussels Airlines vlucht SN3555 vanuit Brussel-Zaventem om 10u40.

Terug van Bordeaux op zaterdag 23 september:

Brussels Airlines vlucht SN3556 vanuit Bordeaux om 14u.

 

Indien u met uw wagen naar het Baskenland reist:

Graag verwachten we u op zondag 17 september tegen ten laatste 19u (maar inchecken kan vanaf 15u) in hotel 70 Hectares & l’OcĂ©an, op onderstaand adres, voor de start van onze roadtrip:

70 Hectares & l’OcĂ©an****

901 avenue du Belvedere

40510 Seignosse – France

www.70hectares.com

+33 (0) 5 58 45 76 16

reservations@70hectares.com

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Het Baskenland (reis van 17 tot en met 23 september)
Deze reis is volzet. Inschrijven kan nog maar dan komt u op een wachtlijst terecht.