VOORSTELLING

Drivers’ Club zoekt de eenzame hoogtes op. We vertrekken dan op toertocht in de Dolomieten en de Alpen met als apotheose de aankomst in de Alpes-Maritimes en de Provence. De route van de legendarische Alpencols is volgens velen de allermooiste bergroute van Europa. Langs het traject van Treviso naar Sisteron volgen we meer dan 1000 km bergroutes en passeren we meer dan 20 van de hoogste Alpencols. Met deze reis (her)ontdekt u de sublieme Dolomieten, de mooiste cols van de Franse en Zwitserse Alpen evenals de mooiste meren van Noord-Italië. Onze route brengt u zowel langs verbluffende panorama’s als langs prachtige valleien met lokale gastronomische specialiteiten.

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke rit en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:

  • Een beperkt aantal deelnemers zodat we in charme- en luxe hotels kunnen logeren.
  • Een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
  • Lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds.
  • Etappes van ongeveer 250 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om van de panorama’s langs de route en van de infrastructuur en het comfort van de hotels te genieten.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen.
Etienne, Frank, Guillaume en Jean-François

PROGRAMMA

MASER – MEER VAN TOBLINO – BRENTA MASSIEF – ANDALO

DAG 1

Op zondag 22 september spreken we tegen de middag af in Villa Barbero in Maser waar we onze oldtimers ophalen. We starten dus aan het eindpunt van onze oldtimerreis van Wenen naar Venetië in mei 2018. Villa Barbero werd in 1560 gebouwd en is de bekendste villa van Palladio, dankzij onder meer de schitterende fresco’s van Veronesi. We vertrekken richting de Dolomieten en het Brenta-massief. Onderweg stoppen we even bij het prachtig uitzicht op het Meer van Toblino en, iets verderop, op het Meer van Molveno. Ons hotel ligt in Andalo, een klein skistation in een fabelachtig berglandschap te midden van diepgroene dennenbossen. We logeren in hotel Corona Dolomites (****S).

ANDALO – MADONNA DI CAMPIGLIO – PASSO DELLO STELVIO – SOLDA

DAG 2

We vervolgen onze route via het Brenta-Massief. We rijden naar Madonna di Campiglio, één van de bekendste wintersportplaatsen in Italië en dat is niet zonder reden. Hier komen de Italianen zelf om hun vakantie door te brengen en dat betekent genieten van heerlijk eten en drinken, skiën in de zon en flaneren door mooie winkelstraten. Wij rijden verder door een bosrijk gebied, de Campo Carlo Magno, dat zijn naam dankt aan Karel de Grote die hier ooit vertoefde. Vervolgens rijden we via de steile Gavia in de richting van Bormio, de toegangspoort tot het natuurpark van de Stelvio, het grootste beschermd gebied in de Alpen. Het telt niet minder dan 102 gletsjers, honderden bergtoppen, een vijftigtal meren en talloze marmotten… We eindigen deze mooie dag met de beklimming van één van de meest mythische cols van de Alpen, de Passo dello Stelvio met zijn vele bochten. We overnachten middenin het natuurpark, in Hotel Spa Die Post (****S).

SOLDA – LAGO MAGGIORE – ASCONA

DAG 3

Op de derde dag van onze reis trekken we weer het natuurpark van de Stelvio in, maar deze keer richting Zwitserland. Via de spectaculaire col van Umbrail komen we in Graubünden in Zwitserland. Het panorama vanaf de grenspost is verbluffend mooi! We keren daarna terug naar Italië, richting het Lago Magiore. Het zachte klimaat, de weelderige welhaast mediterraanse tuinen en de spectaculaire landschappen hebben lang geleden al rijken en machtigen overtuigd om er kastelen en villa’s te bouwen, met somptueuze tuinen en terrassen. Het Lago Maggiore ligt bijna het hele jaar door in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en wordt omzoomd door cipressen, olijfbomen en rododendrons. We overnachten in Ascona in hotel Casa Berno (****).

LAGO MAGGIORE – SIMPLON – GRAND SAINT-BERNARD – COURMAYEUR

DAG 4

We laten ’s ochtends het Lago Maggiore en zijn saffierblauwe water achter ons. We keren terug naar Zwitserland via de Vallei van Conches en de beroemde Simplonpas. Vervolgens beklimmen we vanuit Martigny de beroemde Grand-Saint-Bernard (2473m). De top, met zijn petrolblauwe meer, vormt de grens tussen Zwitserland en Italië. Onze route daalt daarna naar de Valle d’Aosta en Courmayeur. We verblijven één nacht in hotel Gran Baita Wellness Courmayeur (****).

COURMAYEUR – VAL D'ISERE – ISERAN – GALIBIER – ALPE D'HUEZ

DAG 5

Na het levendige Courmayeur, trekken we helemaal de bergen in. We beginnen met de Petit-Saint-Bernard, een pas die al in de oudheid gebruikt werd. We trekken verder richting Val d’Isère, één van de bekendste skistations, zoniet hét bekendste, van de Savoie. De landschappen van het natuurpark van de Vanoise zijn bijzonder wild en majestueus. Van daaruit start de beklimming van de Iseran die onder de sneeuw ligt van november tot begin juli… Tijdens de beklimming hebben we een prachtig zicht op de spectaculaire Grande Motte. De pas ligt op 2764m hoogte, het is de hoogste pas van Europa, een tussenstop meer dan waard. We dalen via de Avérolevallei en ter hoogte van Saint-Jean-de-Maurienne nemen we de richting van de Galibier. De steile klim via de Col du Télégraphe belooft immens veel rijplezier, met schitterende panorama’s. We overnachten in het mythische Alpe d’Huez in hotel Pic Blanc (****).

ALPE D'HUEZ – ORNON – ROUTE NAPOLEON – MANE

DAG 6

De laatste dag van onze roadtrip brengt ons in de Alpes de Haute-Provence. We verlaten Alpe d’Huez, richting de Col d’Ornon. Na de pas, “cruisen” we op de Route Napoleon richting Sisteron met heel wat mooie kerken en kastelen onderweg. Voorbij Sisteron, nemen we de route naar de Montagne de Lure richting Forcalquier, een voormalige hoofdstad van een graafschap met een rijk verleden. Onderweg genieten we van ongelooflijke panorama’s: we zien de Vercors, de Cévennes, de Ventoux, en bij zeer helder weer zelfs de Middellandse Zee. We eindigen onze oldtimerreis in schoonheid in het middeleeuwse dorp van Mane. Ons hotel, de Couvent des Minimes (*****) is een schitterende oase van rust.

MANE – MARSEILLE

DAG 7

We genieten vandaag volop van ons hotel en in de late namiddag is er de transfer naar de luchthaven van Marseille voor onze terugvlucht naar België.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Bekijk hier de volledige route