VOORSTELLING

De Schotse Highlands zijn met niets anders te vergelijken. En niets is te vergelijken met de Highlands. Het kan haast niet anders dan dat er daar magie in de lucht zit… Of we nu tussen met heide bedekte heuvels en diepe meren (‘lochs’) gaan rijden, op spokenjacht gaan in een oud kasteel of op zoek gaan naar het monster van Loch Ness. Welcome in Scotland voor een uitzonderlijke reis.

Een uitzonderlijke maar ook een uitdagende reis: een roadbook van bijna 1600km, met naar schatting 15000 hoogtemeters over 7 dagen, maar met ongelofelijke hotels om ’s avonds bij de haard met een glaasje na te genieten van een overweldigende rit!

Links rijden? Geen probleem, de wegen zijn er toch zo smal… En schapen kennen geen rechts of links. Het weer? Je krijgt elke dag opnieuw alle weertypes over je heen, dus ook zon! Laat u dus niet afschrikken voor dit avontuur en kijk vlug verder voor het volledig programma.

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke road trip en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:

 • Een beperkt aantal deelnemers (maximum 23 teams) zodat we in charme- en luxe hotels kunnen logeren.
 • Een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
 • Lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds.
 • Zeven (7!) etappes van ongeveer 250 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om van de panorama’s langs de route en van de infrastructuur en het comfort van de hotels te genieten.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen.
Etienne, Frank en Jean-François

PROGRAMMA

17 - 25 juni 2023

IJmuiden > Newcastle

Zaterdag 17 juni

We spreken in de late namiddag van een zomerse junidag af in IJmuiden waar we een ferryboot nemen voor de overtocht naar Newcastle.

Newcastle > Tweed Valley > Edinburgh

Zondag 18 juni

Bij het verlaten van de ferryboot trekken we naar het Noorden, naar de muur van Hadrianus (of Hadrians’ Wall) en de Schotse grens (of borders). Deze ligt net voorbij het Northumberland National Park. Door de Scottish borders stroomt de Tweed, een van de langste en de mooiste rivieren van Schotland. We rijden door een schitterend landschap met weidse vergezichten en uitgestrekte bossen. Imposante abdijen en deftige landhuizen roepen bewondering op. Welcome in Scotland.

Onze route brengt ons kort bij Edinburgh, in Uphall, in Houstoun House**** waar we een eerste keer van de Schotse gastvrijheid mogen proeven.

Edinburgh > Balmoral > Maryculter

Maandag 19 juni

We rijden verder naar het Noorden, door de Schotse Lowlands, met zijn prachtige heuvels bedekt met heide. De setting is gezet. En des te meer na de stop aan Balmoral Castle, de privé-residentie van King Charles III. Naast het landgoed en de tuinen ontdekken we o.m. de prachtige balzaal. Daarna vervolgen we onze weg naar ons hotel. Als er hier geen spoken zijn, dan weten we het niet meer… Maryculter House**** ontvangt namelijk gasten sinds… 1225!

Maryculter > Aberlour > Nairn

Dinsdag 20 juni

Eerste stop, Crathes Castle & Garden. Deze 16de eeuwse burcht is een indrukwekkend voorbeeld van traditionele architectuur, die nog beter tot zijn recht komt door de prachtige tuinen. Dit is een ideale gelegenheid om te ontdekken hoe de Schotse adel in de 16de en 17de eeuw leefde. Met of zonder spoken ?

Onze volgende stop is een verplicht number: een Scotch Whisky-tasting! Gelukkig is het niet zo ver rijden naar ons hotel in een baai dat uitgeeft op de Noordzee: het prachtige Golf View Hotel & Spa****

Nairn > Loch Ness > Cairgorms National Park > Loch Rannoch

Woensdag 21 juni

De Schotse Highlands hebben hun wilde en vredige karakter behouden. Deze regio telt de hoogste toppen van Groot-Brittannië, spectaculaire dalen, mysterieuze lochs met helder water en een rijke fauna. Dit is wat we vandaag gaan ontdekken. De panorama’s zijn magisch… Schotland op z’n best. Wanneer de zonnestralen de hemel doorboren, licht het landschap op met een mysterieuze schoonheid. De Schotse natuur is zo bedwelmend als een glas pure malt!

Het Hotel Dunalastair Suites***** dat ons vanavond ontvangt ligt kort bij het godverlaten Loch Rannoch. We verblijven er twee nachten.

Loch Rannoch > Loch Lomond > Loch Rannoch

Donderdag 22 juni

Welkom vandaag in het hart van het Schotland van de romantiek, van Sir Walter Scott, Wordsworth, Coleridge en zo vele anderen die in de loop der eeuwen zijn gevallen voor de woeste schoonheid van de beboste heuvels, weerspiegeld in het sprankelende water van die vreemd gevormde meren, te beginnen met het grootste: Loch Lomond, één van de parels van Schotland.

We geven vandaag onze ogen de kost terwijl we de hele dag door het Loch Lomond and The Trossachs National Park cruisen

En ’s avonds keren we terug naar ons hotel aan het Loch Rannoch.

Loch Rannoch > Drummond Gardens > Culross > Edinburgh

Vrijdag 23 juni

Kort na een korte shopping-intermezzo in The House of Bruar, stoppen we eventjes aan Queen’s View (naar Queen Victoria), voor een schitterend panorama op Loch Tummel en op de conische top van de Schiehallion (1083m).

Iets verder, net voorbij het pittoreske Crieff, kan het contrast niet groter zijn tijdens ons bezoek aan de terrasgewijs aangelegde tuinen in Franse stijl (!) van Drummond Castle…

En in het aantrekkelijke Culross wanen we ons nog eventjes terug in de tijd. Dankzij een zorgvuldige restauratie bleef de lokale architectuur bewaard, zodat we een goed beeld krijgen van hoe deze stad aan de oostkust er in de 16de en de 17de eeuw uitzag.

Dan is het hoog tijd om naar Edinburgh te rijden. We overnachten er in de buurt, in de MacDonald Inchyra****

Edinburg > Tantallon > Dunbar > Newcastle

Zaterdag 24 juni

En vandaag wacht op 17u de ferryboot – hopelijk – op ons want we hebben nog zoveel te zien op de terugweg naar de aanlegsteiger in Newcastle. Om terug te rijden volgen we ditmaal de Oostkust. Eerste stop: de ruïnes van Tantallon Castle, het rode fort met de schitterende ligging boven op de kliffen. En we rijden verder naar het zuiden langs pittoreske havenplaatsjes zoals Dunbar of het natuurreservaat van St Abb’s Head met de mooiste kliffen van het Schotland. De zee roept… Bye bye Scotland. It was a pleasure.

Newcastle - IJmuiden

Zondag 25 juni

Aankomst van de ferryboot in IJmuiden.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

DEELNEMERS

PARTICIPANTSOLDTIMER
Serge & DaniellePorsche 911 Cabriolet
Richard & FrançoiseTVR Chimaera 450
Richard & NicoleBMW 323i BAUR
Thierry & LaurenceJaguar XK140
Jean-Luc & MarianneTriumph TR6PI
Damien & MarieMorgan 4/4
Philippe & IsabelleTriumph TR6
François & ChantalJaguar Type E
Thierry & DonatienneLancia Fulvia
Marc & Marie LisePorsche 911 Targa
John Eric & AnnePorsche 911 Cabriolet
Renier & Tanya MGA
Jean-Michel & LorraineTriumph Spitfire
Charles & AxellesJaguar XK 150
Jean-Philippe & MariyaMorgan 4/4
Christian & SophieJaguar Type E
Vincent & GenevièveVW Cox
Thierry & ThérèseMaserati Mexico
Yves & JuliaSunbeam Tiger
Didier & BrigitteCorvette C2
Thierry & MagaliLancia Fulvia 1.3s
Roland-Jan & MarcelaMercedes 280 SLC
Philippe & OrianeJaguar Type E Cabriolet
Ghislain & PamelaTVR V8s
William & FranceJaguar Type E
Jose & PascaleAlfa Roméo Spider
Gaetan & IsabelleAustin Healey 3000
Michel & GhislaineMercedes 560 SL
Michel & StephaneMorgan +8
Jean & DianeMGA

INSCHRIJVING

Deze reis gaat door bij inschrijving van minimum 15 deelnemende oldtimers.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1993. De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te accepteren of te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 4555 € voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 150 € lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

 • de 6 overnachtingen in tweepersoonskamers in 4* hotels (single kamer(s) op aanvraag),
 • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf zondagmiddag tot en met zaterdagmiddag,
 • het roadbook (in bolleke-pijl),
 • de rallyplaat,
 • de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriëringsverzekering van het type Europe Assistance is aangeraden, zodat uw wagen bij panne gerepatrieerd kan worden).

NIET INBEGREPEN ZIJN O.M.:

 • de verzekeringen (annulatie- en repatriëringsverzekeringen zijn sterk aangeraden, gelieve uw verzekeringsmakelaar te contacteren. De transportverzekering bij een eventueel transport van uw wagen is optioneel doch ook sterk aangeraden),
 • de ferryboot van IJmuiden (Amsterdam) naar Newcastle en terug,
 • de betalende parkings, overzetboten en tol,
 • er is GEEN bagagewagen,
 • de persoonlijke uitgaven en extra’s in de restaurants en in de hotels,
 • materialen en producten geleverd door de technische assistentie.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

Dank om het onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen en een voorschot van 2.055€ voor de deelname in de kosten te storten op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 15 mei 2022 gestort worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.
In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 15 maart 2023: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 15 mei 2023: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 15 mei 2023: geen enkele terugbetaling.

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

FERRYBOOT

We nemen op zaterdag 17 juni de ferryboot van IJmuiden (Amsterdam) naar Newcastle. Een ticket kan besteld worden bij DFDS ferries of via de volgende link. Vergeet uw kajuit naar keuze, uw ontbijt en uw diner niet te bestellen.

Inchecken kan vanaf 13u tot ten laatste 16u45. De ferry vertrekt normaliter om 17u30.

 

Op zaterdag 24 juni vertrekt de ferryboot om 17u in Newcastle om op zondag 25 juni ’s ochtends in IJmuiden terug aan te komen.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

De Schotse Highlands