VOORSTELLING

HET WORDT EEN UITZONDERLIJK WEEKEND:

Het “Land van de Zee” is een paradijs voor onze oldtimers: een parcours met kronkelende weggetjes en vele dijken langs zeearmen, kanalen en rivieren. We rijden niet alleen langs prachtige vergezichten maar ook via vissersdorpjes waar de tijd sinds de godsdienstoorlog lijkt te hebben stilgestaan. Met daarbovenop een oester- en Scheldekreeftdegustatie wordt het een niet te missen en onvergetelijk weekend reis van eiland naar schiereiland…

Prachtige stranden, uitgestrekte meren, kanalen en rivieren, de werken van het gigantische Deltaplan en pittoreske dorpjes en steden, een weekendje Zeeland is eindeloos genieten! Ook op culinair vlak! Ontdek samen met ons de prachtige natuur van Walcheren, Zuid-Beveland, Zeeuws-Vlaanderen en de Ooster- en Westerschelde. Geniet met ons mee van dit heerlijke Zeeland!

We verheugen ons erop dit weekend met u door te brengen,
Etienne, Frank, Guillaume en Jean-François

PROGRAMMA

TEMSE – YSERKE – OUDDORP

DAG 1

Na een ontbijt in de omgeving van Temse, trekken we naar het noorden, langs het verlaten spookdorp Doel en we houden een eerste stop aan het “Verdronken land van Saeftinghe”. Daarna gaan we richting de Zeeuwse eilanden en schiereilanden, via de Terneuzentunnel en de Deltawerken. Onderweg stoppen we maar al te graag in Yerserke voor verse oesters en Scheldekreeft. We overnachten in het Fletcher Hotel Duinzicht (****) in Ouddorp, op geen 5 minuten lopen van het strand.

OUDDORP – ZEERIKZEE – LILLO

DAG 2

Op zondag keren we zuidwaarts na een rondje in het eiland Goeree-Overflakkee en langs het noorden van Schouwen-Duiveland. De natuur is er gewoonweg prachtig. We maken een korte omweg naar het historische Zierikzee, door het dorpje Bruinisse en vervolgen onze reis langs de dammen van Grevelingendam en Philipsdam. We keren terug naar België via de haven van Antwerpen – het contrast kan niet groter zijn – en eindigen onze route in Lillo, aan de Schelde, een vergeten dorp en fort dat in de loop der tijden is omgetoverd tot een oase van rust en groen.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.