VOORSTELLING

Prachtige stranden, uitgestrekte meren, kanalen en rivieren en de werken van het gigantische Deltaplan, een weekendje Zeeland is eindeloos genieten. Ook op culinair vlak.

Het “Land van de Zee” is een paradijs voor onze oldtimers: een parcours met kronkelende weggetjes en vele dijken. We rijden niet alleen langs prachtige vergezichten maar ook via vissersdorpjes waar de tijd sinds de godsdienstoorlog lijkt te hebben stilgestaan. Met daarbovenop een oesters- en Oosterscheldekreeftdegustatie wordt het een niet te missen en onvergetelijk weekend van eiland naar schiereiland…

Lees verder voor het volledig programma en ga met ons mee op weekend van 2 tot en met 4 juni 2023.

Etienne, Frank en Jean-François

PROGRAMMA

2 - 4 juni 2023

Vrijdag 2 juni

Na een ontbijt in de omgeving van Temse, trekken we naar het noorden, langs het verlaten spookdorp Doel en we houden een eerste stop aan het “Verdronken land van Saeftinghe”. Daarna gaan we richting de Zeeuwse eilanden en schiereilanden, via de Terneuzentunnel en de Deltawerken. Onderweg stoppen we maar al te graag in Yerseke voor verse oesters en Oosterscheldekreeft! We overnachten in het Fletcher Hotel Duinzicht (****) in Ouddorp, op geen 5 minuten lopen van het strand.

Zaterdag 3 juni

Op zaterdag trekken we verder naar het noorden en komen via de stuwdam van Haringvliet kort bij Rotterdam waarvan we de haveninstallaties van ver zien verschijnen. De dam, die tussen 1955 en 1971 werd gebouwd, is een titanisch bouwwerk dat voorkomt dat de Noordzee te ver in de monding overstroomt en dat de stroming van de Maas en de Rijn regelt. De dam is 5 km lang en heeft in het midden 17 stromingssluizen om het evenwicht tussen zoet en zout water te helpen bewaren. Net zoals de grote Oosterscheldekering, de Volkerakdam en de Brouwersdam, beschermt het Haringvliet pittoreske stadjes en oude vestingplaatsen zoals Brielle, Hellevoetsluis en Willemstad.

En onderweg maken we ook kennis met de “Queen Jacqueline”.

Na de lunch in Bruinisse, in een heerlijk restaurantje tussen visserskade en viswinkel, komen we nog ogen te kort: de stuwdam van Neeltje Jans, het indrukwekkende 5 km lange Zeelandbrug, het prachtige Zierikzee, de godverlaten Plompe Toren, het enige restant van Koudekerke, een inmiddels in de Oosterschelde verdwenen dorp…

Tegen ’s avonds, keren we terug, moe maar voldaan, naar ons hotel in Ouddorp.

 

Zondag 4 juni

Op zondag keren we zuidwaarts na een rondje in het eiland Goeree-Overflakkee en langs het noorden van Schouwen-Duiveland. De natuur is er gewoonweg prachtig. En met een beetje geluk komen we tulpenvelden in bloei tegen!  We vervolgen onze reis langs de Grevelingendam en de Philipsdam. En we keren terug naar België via de haven van Antwerpen – het contrast kan niet groter zijn – en eindigen onze route in Lillo, aan de Schelde, een vergeten dorp en fort dat in de loop der tijden is omgetoverd tot een oase van rust en groen.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Frank & MartineVolvo P1800
Willy & NinaMG TD
Marc & StevenMercedes 300SL
Erik & AgnesMG A Coupé
Luc & ...Lancia Fiamina GT
Bert & BarbaraPorsche 911
Luc & KristelMG B
Hans & VéroniqueTriumph TR5 PI
Erwin & PeggyMG B
Marc & ChristelMercedes 190 SL
Paul & ColetteTriumph TR6
Hugo & MarleneVW Karmann Ghia
Kurt & BrigitteBMW E30 cabrio
Rigo & MichelinePorsche 911
Patrick & VeerlePorsche 911
Paul & MariaLexus SC430 V8
Guy & NicoleTriumph TR250
Marc & LilianeMercedes SLK300
Kristel & WimJaguar XK120 OTS
Pierre & KarinPorsche 911
Ivo & WinnyPorsche 911
Guy & SandraMGA
Jos & ChristianePorsche 911
Luc & LutPorsche 911 Targa
Jan & LiesPorsche 911
Luc & AnnFiat 124
Orlando & ValeriePorsche 911
Jos & MarleenFerrari 328 GTS

INSCHRIJVING

Dit lenteweekend gaat door bij inschrijving van minimum 15 deelnemende wagens.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1993. De organisatie behoudt het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 1.395 .

INBEGREPEN ZIJN

  • 2 overnachtingen in een luxehotel (****), (single kamer(s) op aanvraag),
  • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf vrijdagochtend tot en met zondagmiddag,
  • de roadbook (in bolleke-pijl),
  • de rallyplaat.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 30 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 795€, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 1 mei 2023  gestort te worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.

In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen. Indien annulering vóór 1 maart 2023: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo. Indien annulering vóór 1 mei 2023: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo. Indien annulering na 1 mei 2023: geen enkele terugbetaling. Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Lenteweekend ‘De parels van Zeeland’