VOORSTELLING

Een week lang voert een uitzonderlijke reis ons van Wenen naar Venetië langsheen de mooiste routes van Oostenrijk en Italië en beruchte cols zoals de Grossglockner. Onderweg bewonderen we de pracht en praal van de Oostenrijkse en Italiaanse barok en bezoeken we Gmund, waar Ferry Porsche aan zijn avontuur begon.

Het wordt een prachtige reis:

We ‘cruisen’ door adembenemende landschappen nemen uitgebreid de tijd om van de Oostenrijkse en Italiaanse pracht en praal te genieten vooraleer we in Venetië aankomen, één van de vele hoogtepunten van deze reis. Ons startpunt ligt in Oostenrijk: prachtige baantjes leiden ons langs cols en turquoise meren, bosrijke hellingen en hoge gletsjers. We hebben ook aandacht voor de Oostenrijkse barok en bezoeken de Benedictijnse abdij van Melk die aan de Donau ligt. Als toemaatje krijgen we nog een stukje automobielgeschiedenis: in de houten barakken van het Porschemuseum in Gmund begon het Porsche-avontuur met de bouw en de assemblage van de eerste 356’s. Enkele cols verder rijden we via de Dolomieten en Cortina d’Ampezzo richting Venetië waar een onvergetelijke avond op ons wacht.

U zal verrukt zijn door deze rit en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:

 • Een beperkt aantal deelnemers (25 maximum) zodat we in mooie hotels**** vol charme kunnen logeren.
 • Een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
 • Lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds en degustaties onderweg.
 • Etappes van zo’n 250 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om van het patrimonium langs de route en van de infrastructuur en van het comfort van de hotels te genieten.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen.

Etienne, Frank en Jean-François

Wenen – Langenlois

Zondag 21 mei

Op zondag 21 mei wordt iedereen tegen de late namiddag aan de luchthaven van Wenen verwacht voor een transfer naar ons hotel tussen de wijngaarden op de linkeroever van de Donau.

We logeren in een hypermodern hotel, de Loisium Wine & Spa Resort Südsteiermark****. Eventjes van de 1400 m² grote Spa genieten, de oldtimers checken, samen aperitieven en dineren en we zijn klaar voor onze roadtrip naar Venetië!

Langenlois – Melk – Waidhofen

Maandag 22 mei

De Donau is onze leidraad vandaag. We rijden eerst langs Krems dat zich in terrassen vol wijngaarden langs de oevers van de Donau spreidt. Voor we Melk bereiken, rijden we door de Wachau: een boeiende en pittoreske regio waar wijngaarden, kerkjes, dorpen en kastelen elkaar langs de Donau afwisselen.

Tegen de middag houden we halt aan de abdij van Melk voor een bezoek en de lunch. De barokke abdij van het kleine stadje Melk aan de Donau is een van de grootste toeristische trekpleisters van Oostenrijk. Met talloze binnenplaatsen, weergaloze wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan van een abdij. Het is dan ook logisch dat de abdij van Melk samen met het omliggende landschap van de Wachau op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

We rijden daarna verder langs bergweggetjes naar ons hotel. Het hotel Das Schloss an der Eisenstrasse**** is prachtig gelegen aan een bergrivier. We verblijven er twee nachten.

Waidhofen – Mariazell – Bruck a.d. Mur – Waidhofen

Dinsdag 23 mei

We zetten vandaag onze route verder naar de Alpen van Eisenerz, met een verwonderlijke “ijzerberg” of Erzberg waarvan de steile wanden elkaar opvolgen in het défilé van de Gesäuse. Op 1200m hoogte biedt de col van Präbichl ons een prachtige bergroute.

De volgende stop is de abdij van Admont. De stift werd opgericht in de 11de eeuw en staat vooral bekend voor zijn indrukwekkende bibliotheek en zijn plafonds geschilderd door Bartolomeo Altomonte.

Tijdens de laatste etappe voert de ijzerroute van Steiermark ons door de vallei van de Erzbach met haar diepe kloven. We overnachten opnieuw in Waidhofen.

Waidhofen – Friesach – Gurk – Katschberg

Woensdag 24 mei

Vandaag verlaten we Steiermark voor Karinthië. Eerste stop: Friesach. Kasteelruïnes, oude kerktorens en kantelen wijzen ons erop dat dit de oudste stad van Karinthië is. Hierlangs liep ook de route van Wenen naar Venetië.

Volgende stop: de dom van Gurk. De domkerk uit de XIIde eeuw behoort tot de belangrijkste romaanse bouwwerken van Europa. In het wijdingsjaar 1174 werd hier het graf van de heilige Emma ondergebracht.

Daarna zetten we onze route verder langs de oostelijke heuvels van Sankt Veit. We overnachten in Katschberg, in Hotel Das Katschberg****.

Katschberg – Gmund – Grossglockner – Anterselva di Mezzo

Donderdag 25 mei

Vanochtend blijven we in Karinthië. We trekken zuidwaarts, naar Gmund waar we het Porsche-museum bezoeken. Het Porsche Automuseum Helmut Pfeifhofer is een privé-museum op enkele stappen van de allereerste Porsche-fabriek. Hier werd de 356 tussen 1944 en 1950 gebouwd.

Daarna trekken we richting Tirol. Voor de die hards rijden we naar één van de mooiste trajecten van Europa: de Grossglockner en de Tauern-vallei. We volgen de Alpenroute van de Grossglockner van het zuiden naar het noorden. De Grossglockner ligt in het natuurpark van de Hohe Tauern en biedt een ongelofelijk spektakel met een uitzicht op zijn beroemde gletsjer en zijn majestueuze top van 3.798m hoog. Dit is het hoogste punt van de Oostenrijkse Alpen.

Om naar ons hotel te rijden, volgen we de panoramische route van de Felbertauern, dwars doorheen het natuurpark van de Hohe Tauern en steken we de grens met Italië over op een wel heel bijzondere plek, de Passo Stalle. Let wel: de grensovergang is slechts 15 minuten per uur open… Het is namelijk éénrichtingsverkeer, de weg is er zo smal!

We slapen vanavond in Italië, in een pracht van een hotel: Hotel Falkensteiner Antholz****.

Anterselva di Mezzo - Passo di Croce Carnico - Venetië

Vrijdag 26 mei

Op deze laatste dag van onze reis trekken we verder door Italië naar het zuiden, via onder meer de Passo di Croce Carnico en de Passo San Boldo. We rijden door indrukwekkende landschappen en volgen de Pustervallei via een route met weinig verkeer en prachtige vergezichten op de Dolomieten.

Vanaf daar gaat het voortaan bergaf, richting Venetië met een laatste stop in Maser aan één van de mooiste villa’s van Paladio. We overnachten hartje Venetië aan het Canal Grande, in een palazzo net naast de prachtige Ca d’Oro, in Hotel Pesaro Palace**** en na een laatste onvergetelijke avond samen in de Dogenstad is iedereen vrij langer in Venetië te blijven of huiswaarts te keren…

Venetië – Luchthaven

Zaterdag 27 mei

Vrij bezoek aan Venetië en vrij transfer naar een luchthaven naar keuze.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname. De organisatie behoudt zich het recht voor om wijzigingen te brengen aan dit programma.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Frans & MartienFord Mustang cabrio
Bart & KellyFord Mustang 350 GT
René & MarleenBentley Alpine
Johan & IsabelleBentley Continental
Stefan & InekeMercedes 300SL
Tom & KatrienBMW E30
Johan & KristelPorsche 911
Sosthènes & NadinePorsche 911 Targa
Dany & BrigittePorsche 911
Georges & IngridMercedes 500 SL
Edgard & MachteldMercedes 300 SL
Guido & AlbertinePorsche 914
Peter & BeiMercedes 220 BC
Danny & MarleenMercedes 500SL
André & LutMorgan 4/4
Paul & KatrienMorgan +4
Jos & RitaMercedes
Jean & CarolineMercedes 300SL
Marc & SylviaAlfa Romeo 2600 cabrio

INSCHRIJVING

Deze reis gaat door bij inschrijving van minimum 15 (en maximum 25) deelnemende oldtimers.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1993. De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te accepteren of te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 4.425 € voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 150 € lidmaatschap).

INBEGREPEN ZIJN

 • de 6 overnachtingen in tweepersoonskamers in hotels**** (single kamer(s) op aanvraag),
 • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf zondagavond tot en met zaterdagochtend,
 • het roadbook (in bolleke-pijl),
 • de rallyplaat,
 • de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriëringsverzekering van het type Europe Assistance is aangeraden, zodat uw wagen bij panne gerepatrieerd kan worden),
 • het transfer per bus van de luchthaven van Wenen naar ons eerste hotel.

NIET INBEGREPEN ZIJN

 • de verzekeringen (annulatie- en repatriëringsverzekeringen zijn sterk aangeraden, gelieve uw verzekeringsmakelaar te contacteren. De transportverzekering bij een eventueel transport van uw wagen is optioneel doch ook sterk aangeraden),
 • de vluchten heen en terug,
 • het transfer naar een luchthaven naar keuze in Venetië,
 • het transport van de oldtimer heen en terug,
 • de betalende parkings en tol,
 • er is GEEN bagagewagen voorzien,
 • de persoonlijke uitgaven en extra’s in de restaurants en in de hotels,
 • de materialen en producten geleverd door de technische assistentie.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

Dank om het onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen en een voorschot van 1.775€ voor de deelname in de kosten te storten op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 15 april 2023 gestort worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.

In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 1 maart 2023: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 1 mei 2023: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 1 mei 2023: geen enkele terugbetaling.

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

TRANSPORT VAN DE AUTO'S

Indien gewenst zullen we een transportfirma inschakelen om het transport van de wagens te verzekeren. Prijs nog te bepalen.

VLUCHTEN

Indien u er per vliegtuig ter plaatse wenst te geraken, raden we u de volgende vluchten aan:

Heen naar Wenen op zondag 21 mei:

Brussels Airlines vlucht SN 2905 vanuit Brussel-Zaventem om 15u40.

Een alternatief is de Austrian vlucht OS360 vanuit Brussel-Zaventem om 14u45.

Terug van Venetië op een datum naar keuze. Er zijn dagelijks verschillende vluchten vanuit Venetië-Marco Polo of vanuit Venetië-Treviso.

Indien u met uw wagen naar Oostenrijk reist:

Graag verwachten we u op zondag 21 mei tegen ten laatste 19u (maar inchecken kan vanaf 15u) in hotel Loisium Wine & Spa Resort, op onderstaand adres, voor de start van onze roadtrip:

Loisium Wine & Spa Resort****

Loisium Allee 2
3550 Langenlois
Oostenrijk

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Wenen-Venetië: op avontuur langs Alpen- en Dolomietencols