VOORSTELLING

Graag nodigen we u uit om de Opaalkust en zijn hinterland (of “Parc naturel des Caps et Marais d’opale”), inclusief het Heuvelland en Frans-Vlaanderen, te ontdekken.

De Opaalkust, de Noord-Franse kuststreek tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, staat bekend voor haar indrukwekkende kliffen, prachtige stranden en idyllische vissersdorpen. Dit stukje kust heeft dan ook grote troeven: prachtige natuur en lekker eten!

Lees verder voor het volledige programma en ga met ons mee op weekend van 18 tot en met 20 augustus 2023.

Etienne, Frank en Jean-François

PROGRAMMA

18 - 20 augustus 2023

Vrijdag 18 augustus

We starten in een groots decor, want we nemen ons ontbijt in de schaduw van de monumentale Grote Markt van Ieper. Daarna trekken we richting Heuvelland en o.m. de Kemmelberg. Verder rijden we langs het kaaswinkeltje van de abdij op de Mont des Cats, langs de Rode en de Zwarte Berg. En als er tijd overblijft, spelen we een spelletje Boltra tegen elkaar… Terug in Frans-Vlaanderen, heten de Ch’tis ons welkom in Bergues. Met zijn wallen en kantelen wordt dit stadje ook wel eens het ‘Brugge’ van Frans-Vlaanderen genoemd.

We logeren in de bossen van Saint-Omer, in het Château de Tilques****. Dit kasteel uit 1891 werd op de ruïnes van een landhuis van de XVIIe eeuw gebouwd. Het staat middenin een boomrijk park van 4 hectaren en heeft een zwembad.

Zaterdag 19 augustus

’s Anderendaags trekken we richting Opaalkust. Het eerste mooie plekje dat we tegenkomen is Cap Blanc-Nez. Hier zie je meteen waar de naam Opaalkust vandaan komt: schitterende witte krijtrotsen, zoals je er ook aan de overkant in Dover vindt. Bij helder weer kan je de krijtrotsen van Dover trouwens mooi zien liggen! Bovenop de rots, op 135 m, heb je een weids uitzicht op de lange stranden en de woeste zee. Iets verderop ligt Cap Gris-Nez de kaap die het dichtst bij Engeland ligt, op slecht 33 km. Hier starten moedige zwemmers hun overtocht…

Tussen de twee kapen in ligt Wissant aan een lang en breed zandstrand. Wimereux is het mooiste stadje van de regio, het ligt vlak voor de havenstad Boulogne. Het haalt zijn charme uit de oude gerestaureerde villa’s in Anglo-Normandische stijl.

Tegen ’s avonds, keren we terug, moe maar voldaan, naar ons hotel in Tilques.

Zondag 20 augustus

Op zondag rijden we eerst naar de bunker van Erpelecques en daarna door het moerasgebied van Saint-Omer richting Cassel en zijn befaamde ‘klim’. We genieten van het panoramische uitzicht aan de toren van Watten en stoppen na de lunch in de buurt van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren om van onze emoties te bekomen. We genieten er samen van een trappist van Westvleteren, voor velen het beste bier van de wereld, vooraleer naar ons eindpunt te rijden: Ieper.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. We zullen er zorg voor dragen dat het volledige reisprogramma kan uitgevoerd worden zoals hierboven beschreven. We mogen het bovenstaande programma wijzigen, voor zover we gelijkwaardige alternatieven aanbieden. Wijzigingen in het programma of hotels geven geen recht tot annulatie van deelname.

DEELNEMERS

DEELNEMERSOLDTIMER
Luc & KristelMG B
Guy & NicoleAustin Healey Mk II
Peter & LieveCadillac Sedan de Ville
Marc & KrisPorsche 911 cabrio
Giovanni & DaphnéBentley Harry Rose
Eric & MichèlePorsche 911
Pascal & CarlaDaimler XJ6 Sovereign
Gerry & ChristaMorgan +6
Ivo & AlexanderJaguar XJS-C
Marnix & MartineMG B
Raphael & YaminaDaimler SP 250
Patrick & RitaMorgan +4 Le Mans
Ivo & LilianeAston Martin DB 2/4
Ronald & ReinhildePorsche 356 SC cabrio
Philippe & MarijkeJaguar MK II 3.4
André & RitaAustin Healey 3000
Cor & TrixJaguar XK 150S
Bert & BarbaraPorsche 911
Willy & AnneMazda MX5
Marc & ChristelMercedes 190SL
Rigo & MichelinePorsche 911
Kurt & BrigitteBMW E30
Ronald & AnnJensen 541S
Peter & CarolienPorsche 911
Francis & MiekeMercedes 190SL

INSCHRIJVING

Dit lenteweekend gaat door bij inschrijving van minimum 15 deelnemende wagens.

Onze voorkeur gaat naar cabrio’s, roadsters en coupés met een eerste inschrijving uiterlijk op 31/12/1993. De organisatie behoudt het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 1.395 .

INBEGREPEN ZIJN

  • 2 overnachtingen in een luxehotel (****), (single kamer(s) op aanvraag),
  • vol pension: alle maaltijden, incl. dranken, vanaf vrijdagochtend tot en met zondagmiddag,
  • het roadbook (in bolleke-pijl),
  • de rallyplaat.

BETALING

VOORINSCHRIJVING

De 25 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 950€, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE15 0689 3584 6630 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

SALDO

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 1 augustus 2023  gestort te worden.

ANNULATIE- EN REPATRIËRINGSVERZEKERING

Gelieve een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.

In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen. Indien annulering vóór 1 juni 2023: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo. Indien annulering vóór 1 augustus 2023: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo. Indien annulering na 1 augustus 2023: geen enkele terugbetaling. Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Zomerweekend van Heuvelland tot Opaalkust