De legendarische Alpencols : van de Dolomieten naar de Provence

22-28 september 2019

 

Van zondag 22 tot en met zaterdag 28 september zoekt de Drivers’ Club eenzame hoogtes op.  We vertrekken dan op toertocht in de Dolomieten en de Alpen met als apotheose de aankomst in de Alpes-Maritimes en de Provence. De route van de legendarische Alpencols is volgens velen de allermooiste bergroute van Europa. Langs het traject van Treviso naar Sisteron volgen we meer dan 1000 km bergroutes en passeren we meer dan 20 van de hoogste Alpencols. Met deze reis (her)ontdekt u de sublieme Dolomieten, de mooiste cols van de Franse en Zwitserse Alpen evenals de mooiste meren van Noord-Italië. Onze route brengt u zowel langs verbluffende panorama’s als langs prachtige valleien met lokale gastronomische specialiteiten.

Voorstelling

U zal verrukt zijn door deze uitzonderlijke rondrit en omwille van het succes veranderen we niets aan ons lastenboek:
    • een beperkt aantal deelnemers zodat we in charme- en luxe hotels kunnen logeren.
    • een uiterst verzorgd roadbook (bolleke-pijl).
    • lichte lunches ’s middags, een verzorgde en fijne keuken ’s avonds.
    • etappes van ongeveer 250 kilometer per dag zodat er voldoende tijd is om van de panorama’s langs de route en van de infrastructuur en het comfort van de hotels te genieten.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen.
Etienne, Guillaume, Frank en Jean-François

Programma

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2019 :
MASER – MEER VAN TOBLINO – BRENTA MASSIEF – ANDALO

Op zondag 22 september spreken we tegen de middag af in Villa Barbero in Maser waar we onze oldtimers ophalen. We starten dus aan het eindpunt van onze oldtimerreis van Wenen naar Venetië in mei 2018. Villa Barbero werd in 1560 gebouwd en is de bekendste villa van Palladio, dankzij onder meer de schitterende fresco’s van Veronesi. We vertrekken richting de Dolomieten en het Brenta-massief. Onderweg stoppen we even bij het prachtig uitzicht op het Meer van Toblino en, iets verderop, op het Meer van Molveno. Ons hotel ligt in Andalo, een klein skistation in een fabelachtig berglandschap te midden van diepgroene dennenbossen. We logeren in hotel Corona Dolomites (****S).

MAANDAG 23 SEPTEMBER 2019 :
ANDALO – MADONNA DI CAMPIGLIO – PASSO DELLO STELVIO – SOLDA

We vervolgen onze route via het Brenta-Massief. We rijden naar Madonna di Campiglio, één van de bekendste wintersportplaatsen in Italië en dat is niet zonder reden. Hier komen de Italianen zelf om hun vakantie door te brengen en dat betekent genieten van heerlijk eten en drinken, skiën in de zon en flaneren door mooie winkelstraten. Wij rijden verder door een bosrijk gebied, de Campo Carlo Magno, dat zijn naam dankt aan Karel de Grote die hier ooit vertoefde. Vervolgens rijden we via de steile Gavia in de richting van Bormio, de toegangspoort tot het natuurpark van de Stelvio, het grootste beschermd gebied in de Alpen. Het telt niet minder dan 102 gletsjers, honderden bergtoppen, een vijftigtal meren en talloze marmotten… We eindigen deze mooie dag met de beklimming van één van de meest mythische cols van de Alpen, de Passo dello Stelvio met zijn vele bochten. We overnachten middenin het natuurpark, in Hotel Spa Die Post (****S).

DINSDAG 24 SEPTEMBER 2019 :
SOLDA – LAGO MAGGIORE – ASCONA

Op de derde dag van onze reis trekken we weer het natuurpark van de Stelvio in, maar deze keer richting Zwitserland. Via de spectaculaire col van Umbrail komen we in Graubünden in Zwitserland. Het panorama vanaf de grenspost is verbluffend mooi! We keren daarna terug naar Italië, richting het Lago Magiore. Het zachte klimaat, de weelderige welhaast mediterraanse tuinen en de spectaculaire landschappen hebben lang geleden al rijken en machtigen overtuigd om er kastelen en villa’s te bouwen, met  somptueuze tuinen en terrassen. Het Lago Maggiore ligt bijna het hele jaar door in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en wordt omzoomd door cipressen, olijfbomen en rododendrons. We overnachten in Ascona in hotel Casa Berno (****).

WOENSDAG 25 SEPTEMBER 2019 :
LAGO MAGGIORE – SIMPLON –GRAND SAINT-BERNARD – COURMAYEUR

We laten ’s ochtends het Lago Maggiore en zijn saffierblauwe water achter ons. We keren terug naar Zwitserland via de Vallei van Conches en de beroemde Simplonpas. Vervolgens beklimmen we vanuit Martigny de beroemde Grand-Saint-Bernard (2473m). De top, met zijn petrolblauwe meer, vormt de grens tussen Zwitserland en Italië. Onze route daalt daarna naar de Valle d’Aosta en Courmayeur. We verblijven één nacht in hotel Gran Baita Wellness Courmayeur (****).

DONDERDAG 26 SEPTEMBER 2019 :
COURMAYEUR – VAL D’ISERE – ISERAN – GALIBIER – ALPE D’HUEZ

Na het levendige Courmayeur, trekken we helemaal de bergen in. We beginnen met de Petit-Saint-Bernard, een pas die al in de oudheid gebruikt werd. We trekken verder richting Val d’Isère, één van de bekendste skistations, zoniet hét bekendste, van de Savoie. De landschappen van het natuurpark van de Vanoise zijn bijzonder wild en majestueus. Van daaruit start de beklimming van de Iseran die onder de sneeuw ligt van november tot begin juli… Tijdens de beklimming hebben we een prachtig zicht op de spectaculaire Grande Motte. De pas ligt op 2764m hoogte, het is de hoogste pas van Europa, een tussenstop meer dan waard. We dalen via de Avérolevallei en ter hoogte van Saint-Jean-de-Maurienne nemen we de richting van de Galibier. De steile klim via de Col du Télégraphe belooft immens veel rijplezier, met schitterende panorama’s. We overnachten in het mythische Alpe d’Huez in hotel Pic Blanc (****).

VRIJDAG 27 SEPTEMBER 2019 :
ALPE D’HUEZ –ORNON – ROUTE NAPOLEON – MANE

De laatste dag van onze roadtrip brengt ons in de Alpes de Haute-Provence. We verlaten Alpe d’Huez, richting de Col d’Ornon. Na de pas, “cruisen” we op de Route Napoleon richting Sisteron met heel wat mooie kerken en kastelen onderweg. Voorbij Sisteron, nemen we de route naar de Montagne de Lure richting Forcalquier, een voormalige hoofdstad van een graafschap met een rijk verleden. Onderweg genieten we van ongelooflijke panorama’s: we zien de Vercors, de Cévennes, de Ventoux, en bij zeer helder weer zelfs de Middellandse Zee. We eindigen onze oldtimerreis in schoonheid in het middeleeuwse dorp van Mane. Ons hotel, de Couvent des Minimes (*****) is een schitterende oase van rust.

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2019 :
MANE – MARSEILLE

We genieten vandaag volop van ons hotel en in de late namiddag is er de transfer naar de luchthaven van Marseille voor onze terugvlucht naar België.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Route

Deelnemers

DEELNEMERSOLDTIMER
Dominique & IngridPorsche 911
Filip & AnnVolvo P1800 ES
Jan & BasAustin Healey
Dirk & KarinBMW 2002 Turbo
Mark & NancyAlfa Romeo Spider
Jan & RiaMitsubishi Pajero
Oscar & MaddyMercedes 560 SL
Geert & HildeMercedes 280 SL
Yves & KarlaPorsche 911 cabrio
Christian & ValeriePeugeot 404 cabriolet
Johan & ChrisPorsche 911
Stephan & MariellePorsche 356
André & RitaAustin Healey 3000
Tony & RitaPorsche Carrera cabrio
Ronny & ElsieBMW 1600 cabrio
Luc & HildeMercedes Pagode
Ivo & MarcMG B
Luc & MoniqueCobra 4.0
Frederick & AmélieBMW Z3 M
Laurent & LiesbetPorsche 911 Targa
Eric & VickyTriumph TR 250
Paul & YvesAustin Healey 3000 MKIII
Bert & BarbaraPorsche 911
Patrick & RitaPorsche 968
Marco & GuyPorsche 944 cabrio
Marc & ChrisPorsche 914
Leon & Marie-LouisePorsche 928 S4
Marc & KellyPorsche 911 SC cabrio
Paul & MartineDaimler Dart SP250
Patrick & MarkJaguar XJS
Emmanuel & KristofPorsche 912
Luc & KristaMG A
Dirk & ElisabethMercedes 350 SL
Roland & MyriamMercedes 300
Luc & HildeMazda MX5
Yves & CatherineMG B
Jean & Jean-FrançoisMG B

Inschrijving

Deze reis gaat door bij inschrijving van minimum 10 deelnemende oldtimers.

 

De organisatie behoudt zich het recht om ten alle tijden en zonder reden een auto of een team te weigeren.

 

DEELNAME IN DE KOSTEN

De deelname in de kosten voor 1 wagen en 2 personen bedraagt 3.485 € voor de leden van de Driver’s Club. (Niet-leden betalen 3.635 €. Klik hier voor meer info over de voordelen van het lidmaatschap en om lid te worden.)

 

Inbegrepen zijn

de 6 overnachtingen in luxe hotels **** en *****,
alle maaltijden, vanaf zondagmiddag tot en met zaterdagochtend,
de entreegelden voor het bezoek aan musea en/of kastelen, abdijen, enz.,
het roadbook (bolleke-pijl),
de rallyplaat,
de souvenirs,
de technische assistentie om de wagen indien mogelijk rijdend te houden (een repatriëringsverzekering van het type Europe Assistance is meer dan aangeraden),
de verrassingen.

 

BETALING

Voorinschrijving

De 20 eerste volledig ingevulde inschrijvingsaanvragen, incl. een voorafbetaling van 1.500 €, zullen weerhouden worden. De daaropvolgende inschrijvingen komen op een wachtlijst en worden integraal terugbetaald indien hun kandidatuur niet weerhouden wordt.
De deelname in de kosten wordt gestort op rekening BE73 3101 9765 4360 op naam van de Drivers’ Club vzw met vermelding van de namen van de deelnemers en het merk en model van de wagen.

 

Saldo

Het saldo van de deelname in de kosten dient ten laatste op 22 augustus 2019 gestort worden.

 

Annulatie- en repatriëringsverzekering

We raden iedereen ten stelligste aan om een annulatie- en een repatriëringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.
In het geval dat een deelnemer zijn inschrijving annuleert, zijn volgende regels van toepassing:

Het voorschot zal nooit worden terugbetaald tenzij de organisator het wegvallend team kan vervangen.
Indien annulering vóór 22 juni 2019: terugbetaling van 100% van het gestorte saldo.
Indien annulering vóór 22 augustus 2019: terugbetaling van 50% van het gestorte saldo.
Indien annulering na 22augustus 2019: geen enkele terugbetaling.

Bovendien zal geen enkel bedrag worden terugbetaald in het geval van een annulering buiten de wil van de organisator om.

 

TRANSPORT VAN DE AUTO’S

 

Indien gewenst zullen we een transportfirma inschakelen om het transport van de wagens te verzekeren. Prijs nog te bepalen.

 

Vluchten

Indien u er per vliegtuig ter plaatse wenst te geraken, raden we u de volgende vluchten aan:
Heen naar Treviso: op zondag 22 september: met vlucht FR6033 van Ryanair van Charleroi naar Treviso om 10u15.
Terug van Marseille: op zaterdag 28 september: met vlucht FR6315 van Ryanair van Marseille naar Charleroi om 21u00.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

De legendarische Alpencols : van de Dolomieten naar de Provence

Uw Wagen

Bestuurder
Copiloot
Hotel

Overnachten kan naar keuze in een twin- of tweepersoonsbed-kamer.

Gewenste kamer:*

Transport

Wenst u dat we voor het transport van uw wagen zorgen ?*

Eventuele vragen